Gospodarstvo

Nastavak poslovanja upitan: Račun im je blokirala Porezna, ne sluti na dobar scenarij

Kako se čuje iz Slavonskog Broda, s preostalim ionako malim brojem radnika, kojih je u Industrijskim rješenjima tek 16 plus direktor, pregovaralo se prije blokade o zbrinjavanju i otpremninama.

Pola godine nakon što je pravomoćno postalo rješenje o predstečajnoj nagodbi vjerovnika Đuro Đaković – Industrijska rješenja, račun tvrtke je u blokadi i nastavak poslovanja upitan.

Javnost je o tome na ZSE izvijestila “majka” Đuro Đaković Grupa prije tjedan dana, a prema dostupnim informacijama Industrijska rješenja blokirala je Porezna uprava Ministarstva financija.

Ona je u postupku dogovora vjerovnika, kako inače prakticira, uskratila suglasnost za predstečajni sporazum, no, kako poduzeću nedostaje poslova i zapravo vegetira, nije za očekivati dobar scenarij.

Kako se čuje iz Slavonskog Broda, s preostalim ionako malim brojem radnika, kojih je u Industrijskim rješenjima tek 16 plus direktor, pregovaralo se prije blokade o zbrinjavanju i otpremninama.

Iz financijskog izvješća o poslovanju Đuro Đaković Grupe u prvom tromjesečju također je znakovita ocjena da ĐĐ Industrijska rješenja “trenutno nema dovoljno ugovora potrebnih za minimum opstojnosti”.

Stanje u toj jednoj od članica Grupe Đuro Đaković, koja i sama upravo prolazi program restrukturiranja i čeka odobrenje Europske komisije na predloženo rješenje, zasad ne izaziva veću zabrinutost za sam tijek tog procesa.

ĐĐ Grupa vlasnik je hala svoje problematične tvrtke-kćeri, koje su i pod hipotekom banke, ali je i najveći vjerovnik u predstečajnom postupku Industrijskih rješenja, pa bi u slučaju otvaranja i provođenja stečaja prodajom opreme namirila dio potraživanja, koja nakon nagodbe i 70-postotnog otpisa iznose 13 milijuna kuna.

Uprava Đuro Đaković Grupe inače je za 19. kolovoza sazvala Glavnu skupštinu, no riječ je o redovnoj skupštini na kojoj će tema biti poslovanje u prošloj godini, dok će tema restrukturiranja i odobrenja prijedloga čekati novu skupštinu.

Na skupštini će sudjelovati predstavnici novih dioničara češke tvrtke DD Acquisition, koja je i strateški partner s kojim država pregovara o programu restrukturiranja slavonskobrodskog industrijalca.

Inače, Glavnom skupštinom, prema dnevnom redu, više neće predsjedavati Tihana Kuterovac, koja je zbog preseljenja u Đakovo i odlaska na novi posao podnijela ostavku na tu funkciju, kao i na članstvo u Nadzornom odboru ĐĐ Grupe.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button