Izbor uredništva

Koja je najveća elementarna nepogoda koja je pogodila Hrvatsku?

”Stipe Mesić je elementarna nepogoda za Hrvatsku i klevetnik naše države.”- svojedobno je izjavio saborski zastupnik Miro Bulj za što ga je Mesić tužio za klevetu.

Stipe Mesić je svojevrsni ogledni primjerak naše politike proteklih 20ak godina i dugo je ostao enigma hrvatske politike, koji bi valjda, da se moglo, bio izabran i po treći put za predsjednika.

Hrvati su čudan narod koji je birao još čudnijeg predsjednika koji je u svom političkom djelovanju proteklih 29 godina nanio nemjerljivu štetu hrvatskom narodu. Mesić i Manolić napravili su toliko štete mladoj hrvatskoj državi, od pokušaja državnog udara na proljeće 1994. godine, do Mesićevog veleizdajničkog svjedočenja protiv hrvatskih generala i Hrvatske u Haagu nakon velike pobjedničke ratne akcije Hrvatske vojske – Oluja 1995. godine. Da su kojim slučajem 1994. uspjeli dobiti većinu u Hrvatskom saboru i srušiti Vladu HDZ-a, samostalne hrvatske države danas vjerojatno više ne bi bilo. To nam potvrđuju Mesićeva i Manolićeva kasnija otvorena politička distanciranja od državotvorne politike dr. Franje Tuđmana. Stipi Mesiću je volja za moći i nepodnošenje Franje Tuđmana bila jača od svega. On , osim toga ima i rijetku osobinu da laže tako prirodno kao što kiša pada, kao što trava raste.

Mainstream mediji su godinama gradili mit o Mesiću kao o građaninu predsjedniku Mesiću, prizemnim pričama i propagandom o predsjedniku koji, eto s građanima pije kavicu. Prizemni malograđanski populizam Stjepana Mesića, na kraju ipak nisu bili dovoljni da prikriju pravi karakter Stjepana Mesića.

Političko – medijski mit o Stjepanu Mesiću pao je na korupciji, organiziranom kriminalu, vezama s mafijom i brojnim aferama s kojima se danas povezuje drugog hrvatskog predsjednika. Nekadašnjeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, mnogi percipiraju kao glavnog informatora Haaškog suda koji je tamošnjim istražiteljima predao na tisuće stranica dokumenata s oznakom tajnosti a njegovo lažno svjedočenje u Haagu je nanijelo nemjerljivu štetu Hrvatskoj i nevinim ljudima protiv kojih je svjedočio.Ovaj čin bi se u normalnoj državi tretirao kao veleizdaja!

Ne zna se ni kako je Stipe Mesić osvojio vlast i tko je obilato financirao njegovu kampanju.

Godinama su gotovo svi mediji u državi sudjelovali u političkom projektu prikrivanja korupcijskih afera s kojima se povezivalo ili se povezuje Stipu Mesića, bivšeg hrvatskog predsjednika, a mnogi novinari koji se javnosti predstavljaju kao novinarski borci protiv korupcije principijelno su godinama šutjeli o dokazima koji su upućivali na Mesićevu povezanost s brojnim korupcijskim aferama i političkim skandalima.

Afera Patria prvi je puta ozbiljno načela politički i medijski mit o Stjepanu Mesiću.

Stjepan Mesić o Srbima koje su Ustaše spasili u Jasenovačkom radnom logoru

Stipe Mesić je poput svih velikih lažljivaca imao i tu vrlinu što je svakom govorio ono što njemu odgovara. Pred ”Titovim sljedbenicima” je glumio antifašista, a pred hrvatskim narodom iz BiH i dijaspore je glumio Ustašu. Sve to jasno se vidi i na snimci koja je kako Stipe kaže nastala 1992. godine na druženju sa zapovjednicima u Novskoj. On je tamo sudeći po  snimci i jasno i javno rekao da u Jasenovcu nije bilo plinskih komora, da su Srbi ubijani prije dolaska u Jasenovac, te su u Ustaškom konc. logoru po imenu Jasenovac bili “praktički spašeni i izliječeni” i to tek kad su stigli u logor. Za Jasenovac je rekao da to nije bio Konc. logor nego da je to bio običan radni logor, a za sve je po njegovim riječima bio kriv, a tko drugi, nego Tito, koji je navodno ubijao Srbe u logoru sve tamo do 1947. godine i podmetnuo to ustašama.

Nakon objave te skandalozne snimke predsjednika ”antifašiste ” i lažljivca su se odrekli gotovo svi osim najvećih ”antifašista”. Hrvatski narod je shvatio s kakvim lažljivcem i prevrtljivcem ima posla. Mesić je na kraju za sve optužio HDZ i rekao: “Bio sam pod pritiskom njihovih političkih stavova, koje sam provodio iako se s njima nisam slagao”.

A sad čujte što je počasni predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH te bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u opuštenom razgovoru prilikom raskošnog objeda izgovorio o Jasenovcu, Srbima i Titu tamo negdje 1992 godine.

https://www.youtube.com/watch?v=BffgvxsP4_E&t=28s

Stjepan Mesić 1992. sakupljao je novac u Australiji od hrvatskih iseljenjika za obranu Hrvatske, a danas isti taj čovjek vodi javnu brigu gdje je taj novac nestao. Na skupovima u Australiji držao je govore, a veličao i ustaški režim, za sto danas kaze da je podlegao atmosferi. Prava je istina da je kao jedan od prvih ljudi tadašnje vlasti sam stvarao atmosferu i dizao “moral”. Često je govorio i o BiH. Za sve to, godinama kasnije optužio je Franju Tuđmana.Usput je pokupio i neke čekove koje je putem ”izgubio”?

”Na večeri u Hrvatskom klubu u Sydneyju 1992. godine, predsjednik tog društva Nikola Grubišić dao je ček na 50 tisuća australskih dolara Stjepanu Mesiću. To je bio novac prikupljen u korist Hrvatskoga nacionalnog fonda koji je imao račun u Villachu u Austriji, na koji se slao sav novac prikupljen iz dijaspore. No, taj novac tamo nikad nije došao”, svjedočila je svojedobno Ina Vukić na suđenju Joviću zbog teksta o australskim uplatama bivšem predsjedniku.

”Ček uručen Mesiću nikad nije položen na račun. Svih me ovih godina mučilo pitanje kako je bilo moguće unovčiti ček na 50 tisuća australskih dolara za obnovu Banskih dvora ako je bio namijenjen za račun Hrvatskoga nacionalnog fonda”, svjedočila je Vukić koja je 1992. godine bila politička tajnica HDZ-a Sydney.

Radi li se u ovom slučaju o ratnom profiterstvu te hoće li na reagirati državne institucije sada kada je priča dobila i sudski epilog ostaje za vidjeti, a važno je podsjetiti da  po hrvatskom zakonu (NN 57/11) kaznena djela ratnog profiterstva i djela iz procesa pretvorbe i privatizacije, ne zastarijevaju!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
logicno.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button