Domovina

prof.dr.sc. Krešimir Pavelić smijenjen zbog optužbi Jutarnjeg lista, a sada se Jutarnji demantira (da širi teorije zavjere)

Prof. dr. sc. Krešimir Pavelić iznio je TOČNE podatke o broju komplikacija nakon cijepljenja i gotovo nezamijećeno je prošao ispravak objavljen u Jutarnjem listu u kojem taj medij priznaje da su lažno optužili prof. dr. sc, Krešimira Pavelića, dekana Medicinskog fakulteta u Puli, da je širio teorije zavjere na okrugom stolu o cjepivu protiv koronavirusa. Dekan je nakon teksta smijenjen. Smjenu Pavelića potvrdio je i rektor Sveučilišta u Puli dr. Alfio Barbieri, koji je kazao i da je do toga došlo zbog posljednjih u nizu istupa dr. Pavelića u kojem se protivi cijepljenju protiv COVID-a 19.

Jutarnji je naime prenio kako je Pavelić govorio o skrivanju komplikacijama nakon cijepljenja.

Problemi su sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova cjepiva su, po službenim podacima, polučila 223.600 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokaliziranih na mjestu uboda, pa sve do ozbiljnih, sistemskih. Europska medicinska agencija na dan 10. 5. spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posljedica cijepljenja – kazao je na okruglom stolu dr. Pavelić.

Tvrdio je i da istraživanja pokazuju kako je u četiri mjeseca ove godine bilo “više umrlih od covid cjepiva nego ukupno umrlih od svih cjepiva od 1990. godine”.

To bi samo po sebi trebao biti dovoljan razlog da se cjepiva hitno maknu, a protagonisti propagande privedu pravdi. Izrael se u medijima vezuje uz visoku procijepljenost, ali njihovo državno vijeće za covid krizu šalje otvoreno pismo Ministarstvu zdravstva u kojem traži hitnu zabranu cijepljenja osoba mlađih od 30 godina. Službeni podaci za mlade od 20-24 godine pokazuju dramatičan rast smrtnosti – rekao je dekan Medicinskog fakulteta u Puli.

Jutarnji liste je u nepotpisanom tekstu naveo kako se radi o nizu problematičnih teza i teorija zavjere.

Nakon toga, uslijedila je Pavelićeva smjena.

No, sada je Jutarnji list promijenio priču i tvrdi da je Prof. dr. sc. Krešimir Pavelić iznio točne, istinite i stručne podatke.

Poveznica na ispravak članka – ovdje

“Povodom članka koji je 29. lipnja 2021. godine pod naslovom “Dekan Medicinskog faksa u Puli širi teorije zavjere: ‘Cjepivo treba hitno maknuti, a protagoniste privesti‘” objavljen na portalu Jutarnji.hr, objavljujemo ispravak netočne informacije prof. dr. sc. Krešimira Pavelića, dr. med., zastupanog po odvjetniku Jošku Biliškovu.”, navodi Jutarnji list.

“Naša pisanja u navedenom članku nisu točna i istinita”, priznaje Jutarnji list.

“Gosp. prof. dr. sc. Krešimir Pavelić, dr. med.  nije širio teorije zavjere. Iznio je točne, istinite i stručne podatke o temi koja je bila predmetom pisanja samog članka, priznaju u Jutarnjem.

Izvor: paraf.hr

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button