DomovinaPovijestVideo

Tomislav Ivčić – “Stop the War in Croatia”(12.kolovoza 1991.)

Tomislav Ivčić je tiijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj, 12. kolovoza 1991.godine skladao i otpjevao pjesmu na engleskom jeziku “Stop the War in Croatia”.

Pjesma je bila molitva kojom se pozivala međunarodna zajednica da spriječi otvorenu srbočetničku agresiju željeći time srušiti hrvatsko vrhovništvo u pokušaju stvaranja neovisne hrvatske države.

Pjesma je dospjela veliku slušanost širom svijeta, tako da je ušla u američku top-ljestvicu Billboard Hot 100. U Novom Južnom Walesu čak je ušla u top-ljestvicu među prvih deset najslušanijih pjesama

Pozivu koji je pokrenuo Tomislav Ivčić potporu su pružile i mnoge svjetske zvijezde.Engleski glazbenik, Phil Collins  je javno pozvao ljude da, koliko god mogu, pomažu djeci u Hrvatskoj. Također nije izostala potpora hrvatskih umjetnika i sportaša. 

Tomislav  Ivčić: '27 godina bez tebe'

Pjesma je pomogla širiti vijest o ratu u Hrvatskoj na globalnoj pozornici, što je kasnije dovelo do međunarodnog priznanja Hrvatske. 

Tomislav Ivčić (Album, Pop): Reviews, Ratings,  Credits, Song list - Rate Your Music

Svoje brojne objave imala je na uglednim TV postajama, kao što su ZDF, BBC, CNN, RAI, ORF i druge koje su svojim gledateljima ukazale svu brutalnost kojom smo bili izloženi.

Uživajte u pjesmi.

TOMISLAV IVČIĆ – STOP THE WAR IN CROATIA

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button