Izbor uredništva

Sjećanje na legendarnog Stjepana Spajića Rođu: Ovim nas je izjavama osvajao…

Prošlo je dugih 17 godina od smrti legendarnog Stjepana Spajića – Rođe. Bez ikakve dileme, riječ je o jednoj od najvećih ikona HNL-a u povijesti, čovjeku kojeg su svi obožavali.

Obožavao je svoj Hrvatski Dragovoljac na čije je čelo došao 1994. i sve je radio kako bi svom klubu učinio dobro. U prostorijama kluba provodio je i radne i neradne dane, a baš tamo je i preminuo u 54. godini od zatajenja srca 21. kolovoza 2004. godine.

Hrvatski Dragovoljac rapidno je rastao s njim uz njegovu popularnu izjavu ‘meni se žuri rođo’. U njegovo vrijeme Hrvatski Dragovoljac igrao je i u Europi, a ove godine Hrvatski Dragovoljac ponovno gledamo u prvoligaškom društvu.

Umirovljen je s činom brigadira 1998. godine. Kažu kako su mu život skratili doktori onaj dan kad su mu rekli da ne smije jesti previše kulena zbog bolesti bubrega. 

Bio je jedan od rijetkih Hrvata koji se vlastitim automobilom s hrvatskim registracijskim oznakama 1997. uputio u Beograd, na utakmicu između Partizana i Croatije (današnjeg Dinama).

Na pitanje novinara kako se osjećao kad je cijeli stadion vikao ‘Ustaše, Ustaše!’, odgovorio je: ‘Odlično, cijeli stadion je navijao za nas!’

Njegove izjave nasmijavale su šire mase, popularni Spajić sudjelovao je i u Domovinskom ratu u kojem je odlikovan Redom Nikole Šubića Zrinskog.

Nije nikog štedio, uvijek je imao britko mišljenje i njegova karizma ne blijedi niti nakon toliko vremena baš zbog ovakvih izjava.

Također, mnogi će ga pamtiti po legendarnom gostovanju u emisiji ”Drugo lice” na Novoj TV kada je zajedno s Ljubom Ćesićem Rojsom ”izvalio” antologijske izjave, a jedna od njih ”Rođo nosi škare” kojom je odgovorio novinaru Petru Vlahovu na pitanje o gay muškarcima.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button