Gospodarstvo

Kamate lete u nebo!

Zar nam nisu stalno govorili da će uvođenje eura biti snažna zaštita (štit) ne samo od inflacije, već i od rasta kamata? Danas kamate nisu porasle 2% ili 22% ili 220% – nego nevjerojatnih 2200% !!!

Danas je Ministarstvo financija prodalo investitorima vrijednosnice u obliku trezorskih zapisa u iznosu od oko 148 milijuna eura, objavljuje na društvenim mrežama prof. Ivan Lovrinović još jedan svoj komentar u vezi posljedica ulaska Hrvatske u eurozonu.

Vijest dana je u tome da je cijena zaduživanja drastično porasla u odnosu na samo dva mjeseca ranije.

Slika:O ovoj pravoj eksploziji kamata nijedan važan medij nije danas niti zucnuo. / Foto: arhiva

Naime, 29. Studenog 2022.g. Ministarstvo financija se zadužilo putem trezorskih zapisa uz samo 0,10% na rok od 6 mjeseci. Danas su troškovi zaduživanja, odnosno kamate doslovno odletjele u nebo i Ministarstvo se na 6 mjeseci zadužilo uz kamatnjak od čak 2,2%.!

To je porast kamata za 22 puta, odnosno 2200%.

Zar nam nisu stalno govorili da će uvođenje eura biti snažna zaštita (štit) ne samo od inflacije, već i od rasta kamata? Danas kamate nisu porasle 2% ili 22% ili 220% – nego nevjerojatnih 2200% !!!

Ako su troškovi zaduživanja države tako drastično porasli preko noći, kako će onda tek rasti kamate na sektore stanovništva i poduzeća? To bi mnogim ljudima i poduzetnicima moglo zagorčati život.

Nema druge nego da Plenković u skladu sa svojom novom strategijom borbe protiv inflacije pošalje novi jurišni odred inspektora na banke.

O ovoj pravoj eksploziji kamata nijedan važan medij nije danas niti zucnuo. Boje li se? Je li im naređeno da šute, ili će ta šutnja biti plaćena marketinškim uslugama za potrebe Vlade?

Plenković i Vujčić moraju objasniti ljudima zašto su lagali da kamate neće rasti. No, to nije kraj problema jer oni se samo umnožavaju i nastavljaju. Kako stvari stoje, euro bi ih mogao “doći glave”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button