Vijesti

Boris Vujičić, guverner HNB-a, i ranije pokazao svoju nedodirljivost?

Nećemo se nadati da DORH istražuje ove navode iz donje objave o guverneru HNB-a, o još jednoj, ranijoj ali znakovitoj aferi (da ga njegovi sponzori ne bi i nagradili umjesto strpali u zatvor ili barem pritvor). Međutim postoje političari koji preko ovoga najavljuju kako ne mogu i neće proći (ovdje i ovdje). Takvi do sada nisu imali priliku u vlasti, nikada dosada. Možda im treba dati priliku na sljedećim izborima. Ionako je malo ostalo za uništiti i/ili protjerati, a može se puno dobiti npr. vladavina prava!

Boris Vujičić, guverner HNB (sa plaćom od oko 47,000 kn neto), je 2019/2020 godine (svjesno i namjerno), s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza, izbjegao je sa svoje porezne kartice skinuti svoju kćer, a bio je u obvezi to učiniti, budući da je istoj prestalo školovanje i uzdržavanje od strane roditelja.

Boris Vujičić,
Slika: Prema svjedočenju je naš pristojni guverner, a nakon navedenog primitka rješenja o prisilnoj naplati izazvao opće nezadovoljstvo, svađu i napade na službenike porezne uprave u Zagrebu i ispostavi Maksimir / Foto: Facebook

Shodno navedenoj utaji ili prijevari poreznog sustava, Borisu Vujičiću je od strane PU Zagreb, ispostava Maksimir, nakon što su saznali za prijevaru, izdano je rješenje o prisilnoj naplati razlike porezne obveze u iznosu od 20.000 kuna poreza.

Nakon navedenog primitka rješenja Boris Vujčić je izazvao opće nezadovoljstvo, svađu i napade na službenike porezne uprave u Zagrebu i ispostavi Maksimir, a sve uz političku podršku zaštitnika (!?).

Slika: Koliko je “sofisticiranosti” neophodno za političku zaštitu ovakvog guvernera? / Foto: Facebook

Potom je na njegov i pritisak prijatelja iz Ministarstva financija poništeno rješenje i obustavljena naplata porezne obveze, a što do sada u zadnjih 20 godina nikome nije učinjeno.

Ovo mi je svjedočio zaposlenik porezne uprave Zagreb.

Svjedok koji radi u poreznoj svjedoči mi nadalje da je porezna obveza bila 100% obvezna za Borisa Vujčića i da bi je svaki drugi građanin da se bilo kojim slučajem našao u njegovoj situaciji morao platiti.

Također, nije bilo zakonskog osnova za obustavu rješenja i neplaćanje poreza od strane Vujčića, a kao jedini razlog obustave predmetnog rješenja, svjedok navodi isključivo politički pritisak i zapovijed iz Ministarstva financija.

Samo vjerodostojno!!

Pozivam sve predstavnike medija da istraže ovaj slučaj, s obzirom da sustav nažalost više ne funkcionira prema bogatim i “glavatim” i bahatim!

Osim što ima visoku plaću, u ranijoj objavi se navodi i kako guverner (iako 27.g.) NIJE sudjelovao u Domovinskom ratu. Ali hej, zato guverner po današnjoj Hrvatskoj može nekažnjeno činiti – što god hoće (više ovdje)

Autor: Nikola Kajkić, FB objava

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button