Izbor uredništva

Europska unija klizi prema distopijskom društvu

Europska unija je u zadnji čas skinula točku s glasovanja kojom su htjeli preko umjetne inteligencije čitati sve naše poruke, mailove, sve. Suština predloženog zakona EU-a je da Google, Meta i slične kompanije, mogu biti obavezane na tehničko pregledavanje cjelokupnog sadržaja na svojim platformama – ”u potrazi za sadržajima seksualnog zlostavljanja”. Zbog toga je taj zakon, posebno u Njemačkoj, postao poznat i kao „kontrola četova” i zakon je nespojiv s temeljnim europskim vrijednostima i pravima.

Šefica Signala (sigurna aplikacija za dopisivanje) je rekla da će se povući iz EU ako se to učini. To bi bio kraj i whatsappa. Centri moći tvrde kako je taj prijedlog radi lova na pedofile. Naravno da te manijake treba sve pohapsiti, iako ih je najviše među elitama i moćnicima. Ali, to im je samo bio dobar razlog da pokušaju progurati potpuno kontroliranje naroda.

Zamislite u nekoj budućoj tarapani, a ekipa vam čita sve poruke, naše međusobne poruke o akcijama otpora prema tim zlikovcima… Skužili su da nemaju dovoljno glasova pa su točku maknuli s dnevnog reda… ali nam pokazuju kamo ide EU. Prema nekom distopijskom društvu u kojem ćemo se morati boriti za naše obitelji i našu slobodu.

Ima nas koji ih se ne bojimo. Jer ih ne prihvaćamo kao naše gospodare. Mi smo slobodni ljudi. Takvi smo došli na ovaj svijet i takvi ćemo s njega i otići.

Marin Miletić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button