Domovina

VIDOVIĆ KRIŠTO: SRAMOTNI NEPOTIZAM PLENKOVIĆEVE VLADE-SLUČAJ OBULJEN

Predlaganje Tonka Obuljena, brata ministrice Nine Obuljen-Koržinek, za predsjednika Vijeća HAKOM-a, jest otvoreni nepotizam.

Poštovani gospodine Plenkoviću,

Hrvatska javnost je ovaj tjedan ponovno svjedočila zlouporabi državnih institucija u korist vladajućih moćnika.

Predlaganje Tonka Obuljena, brata ministrice Nine Obuljen-Koržinek, za- predsjednika Vijeća HAKOM-a, jest otvoreni nepotizam i podređivanje interesa države i građana, nekolicini odabranih.

Kako bi navedeno imenovanje prikrili od javnosti, Vi ste s Vašim pouzdanikom Gordanom Jandrokovićem organizirali saborsku raspravu koja nije dolična ni najmanjoj općini u Hrvatskoj, a kamoli parlamentu države članice EU-a.

Gordan Jandroković je 19. travnja izmijenio dnevni red Sabora za 20. travnja, koji je već imao važne točke, i bilo je jasno da će rasprava o zakazanim točkama ispuniti cijeli dan. Vijeću HAKOM-a mandat istječe 27. travnja, i ta Vam je činjenica bila poznata četiri godine, a Vaši pomagači stavljaju tu točku na dnevni red sedam dana prije isteka mandata i provodite raspravu u večernjim satima kako ta rasprava ne bi izazvala javnu reakciju.

Ovakvo djelovanje Hrvatskog sabora sramoti hrvatski parlamentarizam, ali i ponižava hrvatske građane

To nije razina političkog djelovanja, već, što bi naš narod rekao, to su smicalice uličnih šibicara. Putem deformiranja rada Hrvatskog sabora provodite imenovanje brata ministrice Nine Obuljen Koržinek, za predsjednika Vijeća HAKOM-a, iako ste svjesni da izazivate sablazan hrvatske i europske javnosti.

Vi i Vaše strukture doista nemate srama. Institucije hrvatske države u Vašem sustavu postoje za namiještanje svojih pouzdanika i rodbine u državne institucije, kako bi te institucije bile blokirane i ne bi djelovale za hrvatske građane koji ih plaćaju.

Upravo taj HAKOM, koji bi trebao skrbiti za zakonito djelovanje teleoperatera i skrbiti o zaštiti hrvatskih potrošača u segmentu telekomunikacija, ništa ne čini po tom pitanju, te HAKOM možemo slobodno nazvati institucijom za zaštitu teleoperatera i njihovih interesa.

Dovoljno je pogledati prava Austrijanaca, Čeha ili Nijemaca u segmentu telekomunikacija da biste spoznali koliko mi u Hrvatskoj imamo lošije uvjete u navedenom segmentu. Institucije koje funkcioniraju u drugim članicama Europske unije upravo jesu jamstvo uređenog tržišta i zdrave konkurencije, koji jesu preduvjet dobrog gospodarstva i standarda građana.

Vi ste, pak, svojim djelovanjem sve instituicije hrvatske države podredili uskoj šačici moćnika i njihovim interesima. U tom protupravnom, ali i protueuropskom djelovanju Vi javno demonstrirate pravno nasilje koje provodite u Hrvatskoj. Jučerašnje objavljeno priopćenje da ste priveli državnu odvjetnicu Hrvoj-Šipek da Vas izvijesti o stanju u DORH-u podsjeća na najcrnja komunistička vremena kad su suci i državni odvjetnici odlazili u centralni komitet po upute.

Razarački efekti hrvatskih državnih institucija vidljivi su u svim segmentima hrvatskog društva. Vijest da se u hrvatskim bolnicama na istom krevetu smještaju dvije pacijentice jest slika stanja u koju ste doveli hrvatsku državu.

I Vi, i Gordan Jandroković trebate biti svjesni da svakoj nepravdi dođe kraj. Hrvatska država nije stvarana kako bi uska skupina moćnika živjela u izobilju, a većina naroda u siromaštvu, i da zbog te nepravde na stotine tisuća hrvatskih sugrađana mora napustiti Hrvatsku.

Budite svjesni da ćete vrlo brzo morati položiti račune za svoje rabote.

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto

zastupnica

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button