KulturaVideo

Hrvati napeto čekaju petak: Na TV ekrane dolazi filmska ‘bomba’ koja je poharala kina

Nakon održane premijere filma 15. studenog 2022. godine, kojoj je prisustvovalo gotovo 500 gledatelja i početka distribucije u više od 55 kina diljem Hrvatske 17. studenog, interes publike za Šesti autobus doista je ugodno iznenadio.

Točno nakon godinu dana od početka kino distribucije, film Šesti autobus redatelja Eduarda Galića ovoga će petka biti premijerno prikazan na HRT-u.

Iako je film u kinima diljem Hrvatske svojom gledanošću rušio sve rekorde, oni koji ga nisu imali priliku gledati na velikom platnu, za to će imati priliku 17. studenoga u 20.15 na HTV-u 1.

Nakon ‘rasturanja’ u kinima, Šesti autobus na HRT-u

Snimka zaslona

Podsjetimo, nakon održane premijere filma 15. studenog 2022. godine, kojoj je prisustvovalo gotovo 500
gledatelja i početka distribucije u više od 55 kina diljem Hrvatske 17. studenog, interes publike za Šesti autobus doista je ugodno iznenadio. Film u distribuciji Duplicata do sada je pogledalo preko 32 300 gledatelja, što je izvrstan rezultat hrvatskog filma, nakon najboljeg otvaranja filma ali i četvrtog najboljeg otvaranje hrvatskog filma svih vremena.

Šesti autobus, film, u produkciji Umjetničke organizacije MissArt, potresna je drama o padu Vukovara koja svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina. Dugometražni film o Vukovaru temelji se na izvorima prikupljanim više od 10 godina kao i na beogradskim transkriptima sa suđenja za zločine na Ovčari koji su integralni dio scenarija prilagođen filmu.

Odličnu glumačku ekipu čine Marko Petrić koji je utjelovio glavni muški lik branitelja Josipa, Zala Djuric koja tumači lik Olivije, zatim Rade Vulin, Živka Anočić, Pavle Matuško, Ozren Grabarić, Arnaud Humbert, Goran Vrbanić, Josip Anković, Ivica Lučić, Ermin Sijamija, Muhamed Hadžpvić, Toni Gojanovic, Dušan Kovačević, Matija Prskalo, Aleksandra Balmazović, Alban Ukay, Radoslav Milenković te Borko Perić.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevno.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button