Vijesti

Mavrović: Mislim da smo došli na sam rub opstanka ljudskog roda

Proslavljeni hrvatski boksač Željko Mavrović osvrnuo se na rat u Ukrajini i braću Kličko koja brane tu zemlju.

– Jako sam zabrinut i sa zebnjom iščekujem svaki sljedeći dan. Jer ovo je ipak nešto novo u našim životima, nešto s čim se još nikada nismo susreli.

– Poznajem braću Kličko, ali nikada s njima nisam sjedio da bi pili kavu ili ručali. Ne mogu reći da ih osobno poznajem toliko dobro da bi vam nešto intimnije o njima mogao reći. Ja sam završio karijeru, oni su se penjali na tron – rekao je Mavrović za Sportklub. Mavrović kaže da ih je bilo očekivano vidjeti da brane domovinu.

– Bez dvojbe su domoljubi, a već niz godinama su i vrlo aktivni. I kroz boksačku karijeru uvijek su bilo hrabri, odlučni, odmjernog i hladnog pogleda. Oni su boks doživljavali maksimalno profesionalno i kod njih je teško izlazila emocija na vidjelo. To će im u ovoj situaciji kada srce treba viti vruće, ali glava hladna kao led. Promišljanje, odmjerenost i lukavstvo. Sve će im to trebati.

Mavrović: Mislim da smo došli na sam rub opstanka ljudskog roda
crodex.net
Izvor: Snimka zaslona Youtube

Dobro je da se Vitalij često pojavljuje pred kamerama, bodri svoje borce, a tješi narod koliko je to uopće moguće – rekao je Mavrović i dodao: – U tijeku Domovinskog rata ja sam se pripremao za Olimpijske igre u Barceloni. I ja sam razgovarao s trenerima, sa sportašima trebam li se staviti u borbene redove. Ljudi iz saveza i HOO-a su bez ustezanja govorili da puno više mogu kao sportaš i pojedinac učiniti u promociji naše države. Braća Kličko su zaključili karijere, zreliji su nego što sam to ja bio.

Boks te izgradi, pomogne, ali nije niti on presudan. Vidjeli smo kroz povijest i boksače koji su bili na rubu, koji se nisu sportski ponašali niti u ringu niti izvan njega. Braća Kličko su apsolutno po tom pitanju momci na pravom mjestu. Želim ima svu sreću. Mavrović je jako zabrinut smjerom u kojem čovječanstvo ide. –

Mislim da nema tog čovjeka, a da je normalan da je svjestan kakve opasnost prijeti ne samo Ukrajini nego kompletnom svjetskom poretku. Mislim da smo došli do ruba pitanja opstanka ljudskog roda. Kao da je neki crtić u kojem sve eksplodira. Jako sam zabrinut i sa zebnjom iščekujem svaki sljedeći dan. Jer ovo je ipak nešto novo u našim životima, nešto s čim se još nikada nismo susreli.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button