Gospodarstvo

Ivan Lovrinović:”EVO ZAŠTO HRVATSKO GOSPODARSTVO NE MOŽE RASTI”

Što više pada kapacitet gospodarskog rasta Hrvatske Vlada u još većoj mjeri povećava svoj kapacitet medijskih manipulacija kojima nas zasipa i nastoji uvjeriti da je sve pod kontrolom i da je stanje u stvari dobro.

“Potencijal hrvatskog gospodarskog rasta među najnižima je u srednjoj i istočnoj Europi.” Ovo je citat iz dubinske analize EU komisije za 12 zemalja koje imaju značajne ekonomske probleme a među njima je Hrvatska “dno dna”.Sada bi Plenković i Marić uobičajeno odgovorili: “ovo je očekivano…”

Naravno da je očekivano jer se zemlja nalazi u beskoncepcijskom stanju, prepuštena stihiji uz kontinuitet deindustrijalizacije, loše pravosuđe i zdravstveni sustav koji je sam po sebi teško bolestan.Zato Hrvatska nema potencijala, odnosno kapaciteta za rast jer u zemlji u kojoj caruje politička korupcija, klijentelizam, negativnA selekcija i nepotizam ne može ništa uspjeti. Nema tu mjesta niti za tržište jer je sve već rezervirano. Poduzetnicima je ovakva država veća mora od konkurencije.

Što više pada kapacitet gospodarskog rasta Hrvatske Vlada u još većoj mjeri povećava svoj kapacitet medijskih manipulacija kojima nas zasipa i nastoji uvjeriti da je sve pod kontrolom i da je stanje u stvari dobro. Njihov nacionalni program obnove je bezvrijedan jer, kao što je utvrdila EU komisija, nema potencijala za rast. A upravo su oni najveće ograničenje za svaki rast. No, jednu stvar su dobro shvatili; da se unatoč svemu mogu održavati na kombinacijom obećanja o milijardama eura i sijanjem straha od korone. Za to vrijeme nas ubrzano zadužuju da bi mogli nastaviti vladati na dug.Jedini lijek su izvanredni parlamentarni izbori uz daleko veći izlazak građana. Lokalni izbori su pokazali da je zamašnjak okrenut smjeru rušenja duopola koji nas je sistematski uništavao do sada.”-navodi profesor Ivan Lovrinović u svojoj objavi na društvenim mrežama.

Inače, u 4. mjesecu Međunarodni monetarni fond (MMF) snizio je procjenu rasta hrvatskog gospodarstva u ovoj godini na 4,7 posto. U 2020. godini gospodarstvo je smanjeno čak 9,0 posto.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button