Gospodarstvo

Grad Ljubuški sufinancirat će investitorima kupovinu zemljišta do 90%

Investitor ostvaruje pravo na financijsku potporu ako ispunjava sljedeće uvjete: da je riječ o samostalnom poduzetniku ili pravnoj osobi; da je zemljište kupio izravno od Grada Ljubuškog te da je ishodovao uporabnu dozvolu u roku od tri godine.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci donijela odluku o pružanju financijske potpore investitorima na neizgrađenom građevinskom zemljištu u gospodarskim zonama Zvirići i Mostarska Vrata, kojom se Grad Ljubuški obvezuje investitoru isplatiti iznos financijske potpore od 20% do maksimalno 60% od uplaćene prodajne cijene na neizgrađenom građevinskom zemljištu u tim gospodarskim zonama, lokalna gradska vlast ide korak dalje.

Naime, na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Ljubuški naći će se odluka o izmjenama i dopunama odluke o pružanju financijske potpore investitorima na neizgrađenom građevinskom zemljištu u gospodarskim zonama Zvirići i Mostarska Vrata koja donosi još veće pogodnosti investitorima koji se odluče u njima poslovati. Tako, prema izmijenjenoj i dopunjenoj odluci, investitori mogu ostvariti potporu od Grada Ljubuškog u visini od čak 90 posto uplaćene prodajne cijene zemljišta. – Investitori koji se obvezuju na zapošljavanje 100 do 149 radnika ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 80% od uplaćene prodajne cijene, dok oni investitori koji se obvežu na zapošljavanje 150 i više radnika u pogonu u spomenutim gospodarskim zonama ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 90 posto uplaćene prodajne cijene – stoji u dokumentu koji će se ovog tjedna naći pred vijećnicima.

Navodi se i kako je glavni razlog navedenih izmjena i dopuna povećanje financijske potpore investitorima koji će zaposliti veći broj ljudi u objektima koje će izgraditi na zemljištu kupljenom od Grada Ljubuškog. ”Cilj izmjena i dopuna je privlačenje investitora i ulagača u Ljubuški koji će zaposliti veći broj osoba s područja ovoga grada, a što će u konačnici rezultirati gospodarskim razvojem lokalne zajednice” navode iz Gradske uprave Ljubuškog za Večernji list. U odluci je istaknuto i kako su za njezinu realizaciju osigurana sredstva proračunom Grada Ljubuškog za 2021. u visini od 350.000 KM. Već ranije propisano je kako investitor ostvaruje pravo na financijsku potporu ako ispunjava sljedeće uvjete: da je riječ o samostalnom poduzetniku ili pravnoj osobi; da je zemljište kupio izravno od Grada Ljubuškog te da je ishodovao uporabnu dozvolu u roku od tri godine od dana kupnje zemljišta.

Podsjetimo i kako investitori koji se obvezuju na zapošljavanje 10 do 19 radnika ostvaruju pravo na potporu u visini od 20% od uplaćene prodajne cijene. Oni koji se obvezuju na zapošljavanje 20 do 29 radnika ostvaruju pravo na potporu od 30% od uplaćene prodajne cijene, od 30 do 39 radnika – 40% od uplaćene prodajne cijene. Investitori koji se obvezuju na zapošljavanje 40 do 49 radnika ostvaruju pravo na potporu od 50% od uplaćene prodajne cijene, a oni koji se obvežu na zapošljavanje 50 i više radnika ostvaruju pravo na 60 posto potpore. 

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
bljesak.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button