DomovinaVideo

Željko Glasnović: Na današnji dan zločinačka JNA i jedinice zloglasnog Arkana napale Dalj

Na današnji dan 1991. u ranu zoru jedinice 51. motorizirane brigade JNA s pridruženim jedinicama teritorijalne obrane i jedinicama zloglasnog Željka Ražnatovića – Arkana napale su mjesto Dalj.

Dalj je maleni gradić u istočnoj Slavoniji. Uslijedio je ultimatum JNA i “teritorijalaca” koji su branitelje policijske postaje pozvali na predaju.

No, oni su to odbili. Nakon gotovo desetosatne opsade – pucanja po okruženoj zgradi, čak i iz tenkova – postaja je zauzeta i svi koji nisu ubijeni u opsadi, likvidirani su odmah potom. I to 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde i četiri člana Civilne zaštite, koji su i izmasakrirani (ukupno 39 zarobljenih branitelja).

Kroz brojne logore u Dalju od 1991.-1995. prošlo je na tisuće branitelja i civila iz istočne Slavonije. Preživjeli iz logora u Dalju svjedočili su o stravičnim zločinima. Iz logora u Dalju je nestalo na stotine Hrvata i nesrba. Oni se i danas vode kao nestali a masovne grobnice se i danas traže.

Za ovaj monstruozni zločin koji se dogodio na današnji dan, kao i za mnoge druge, još uvijek nitko nije odgovarao.

Dok mi otvaramo srpske škole djeci agresora, slavimo srpske obljetnice, dijelimo im mirovine i odštete jer smo krivi što smo se branili, mnoge hrvatske obitelji njih oko 2000 još uvijek 30 godina nakon rata traži kosti svojih sinova, braće, očeva i muževa.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button