Domovina

Marijačić:”Kajtazi je bio oficir agresorske JNA u Zagrebu dok je gorio Vukovar”

Veljko Kajtazi je jučer izjavio da je Milanović uvrijedio Rome izjavom da hrvatski građani mogu prodati klima uređaje Romima. I to ako ih ne će smjeti paliti na manje od 25 stupnjeva kao što neki preporučaju. Milanović je danas odgovorio novinarima preporukom da istraže tko je uopće Kajtazi i je li Rom.

Tko je zapravo Veljko Kajtazi?

Veljko Kajtazi rođen je 14. veljače 1960. godine na Kosovu, u većinski srbijanskoj zajednici, u Kosovskoj Mitrovici. Rođen je u tzv. u radničkoj obitelji. Po svršetku osnovne škole 1974. se zaputio na školovanje u Vojnu školu u Sarajevo. Vojnu školu je, naravno, završio, i to 1978. Da bi, logično, po nastavku srednje škole, u Prištini završio VTVŠ, smjer energetika i diplomirao 1985. Dobiva zvanje inženjera elektrotehnike . Do 1991. radio je u Vojnoj zračnoj luci Pleso u Zagrebu kao “oficir za obradu podatka” JNA, možda čak, a možda i ne (?!), u doba “Kikaševa aviona”. Veljko Kajtazi je trenutno saborski zastupnik pripadnika austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalnu manjinu. U Sabor je ušao sa svega 3.649 glasova .

”Kajtazi je bio oficir agresorske JNA u Zagrebu dok je gorio Vukovar – nije se uključio u obranu Hrvatske! piše Ivica Marijačić za Hrvatski tjednik i nastavlja:

Sada polemiziraju predsjednik RH Zoran Milanović i zastupnik romske manjine u Hrvatskome saboru Veljko Kajtazi.

Kajtazi je jučer izjavio da je Milanović uvrijedio Rome izjavom da hrvatski građani mogu prodati klima uređaje Romima ako ih ne će smjeti paliti na manje od 25 stupnjeva kao što neki preporučaju. Milanović je danas odgovorio novinarima preporukom da istraže tko je uopće Kajtazi i je li Rom.

Hrvatski tjednik je prije dvije godine istražio i otkrio da je on bio oficir JNA. Oficir koji je čas govorio da je završio vojnu akademiju, a čas da nije. Kao oficir JNA bio je na službi u u Zagrebu do kasne jeseni 1991. Službovao je dok je ta vojska sravnjivala sa zemljom Vukovar i ubijala njegove žitelje i branitelje, ali i mnoge druge gradove i sela. U razdoblju najokrutnijih zločina nad Hrvatima Kajtazi se nije uključio u obranu Hrvatske već je ostao u redovima agresora.

U intervjuu Hrvatskome tjedniku izjavio je prije nekoliko godina da je u Jasenovcu ubijeno više Roma nego što ih je bilo. Briljantni intelektualac Kajtazi nije u toj izjavi vidio nikakakv apsurd.

Takav čovjek ni zbog čega se ne stidi i godinama već uživa veće blagodati života u Hrvatskoj nego što bi ih imao da je kojima slučajem bio hrvatski branitelj umjesto agresor.

Nije za to naravno kriv on, nego Republike Hrvatska. piše Ivica Marijačić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button