Domovina

PISMO MILANOVIĆU I PLENKOVIĆU: DUŽNI STE TRENUTAČNO…

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto poslala je pismo predsjedniku Zoranu Milanoviću kao i premijeru Andreju Plenkoviću.

U pismu traži trenutačno blokiranje pregovora Srbije sa EU.

Pismo PRENOSIMO u cijelosti:

Poštovani gospodine Milanoviću,

poštovani gospodine Plenkoviću,

Jučer smo saznali da je Odvjetništvo Republike Srbije podiglo optužnicu protiv hrvatskih pilota.

Tereti ih se zbog djelovanja tijekom vojno-redarstvene operacije Oluja.

Republika Srbija uzima si za pravo podizati optužnice zbog događanja na teritorijima drugih država.

U ovom konkretnom slučaju optužujući hrvatske građane, jer su djelovali na teritoriju Republike Hrvatske.

Ovo je još jedno u nizu ponižavanja Države Hrvatske od strane Srbije te kršenja međunarodnog prava i hrvatskog suvereniteta.

Presudom međunarodnog suda pravde, čiji su osnivač Ujedinjeni narodi, utvrđeno je da je Republika Srbija izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku.

To je dokaz da je Srbija pokušala oteti hrvatski teritorij.

Isto tako general vojske Republike Srbije, Ratko Mladić, pravomoćnom presudom osuđen je, od Suda kojega su osnovali Ujedinjeni narodi.

Pod njegovim vodstvom izvršen je genocid u Srebrenici.

Time je srpska vojska jedina vojska u Europi u 21. stoljeću, koja je osuđena za genocid!

Republika Srbija koja nosi takav teret iz bliske prošlosti, usuđuje se podizati optužnice i optuživati hrvatske građane.

Ovo je protivno zdravoj logici, zato što su hrvatski građani oslobađali svoj teritorij.

Za pretpostaviti je da će uskoro srbijansko tužiteljstvo zatražiti odštetu od Hrvatske, jer ceste oko Vukovara i Ovčare nisu bile prilagođene njihovim tenkovima i nisu bile pogodne za njihov zločinački agresorski pothvat!?

Snimka zaslona

Gospodo,Vi koji ste prisegnuli na Hrvatski Ustav, jeste stvarni krivci i uzročnici ovakvog divljačkog ponašanja agresorske Srbije.

Na sve ove uvrede koje dolaze iz Srbije, vi ništa ne poduzimate.

Uopće ne koristite nijedan instrument koji je hrvatskoj državi na raspolaganju.

Vi ništa ne poduzimate naspram srbijanskog režima, koji protivno zdravoj logici, osnovama humanizma te civilizacijskim dostignućima današnjice, negira genocid u Srebrenici.

Režim u Srbiji sustavno sprječava istinsko suočavanje sa zločinačkom prošlošću koju je Srbija imala u 90-im godinama prošlog stoljeća.

Tom politikom Srbija sprječava istinsko pomirenje sa svojim susjedima te aktivno radi protiv europskih vrijednosti i međusobne tolerancije.

Posebno treba naglasiti da Srbija svojom politikom negiranja zločina i nesuočavanja sa svojom prošlošću, sustavno vrijeđa žrtve svojih agresorskih ratova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te njihovih obitelji.

Ako Hrvatska nije zatražila od Srbije plaćanje ratne odštete, a to je sukladno presudi iz Haaga bila dužna učiniti, i ako Hrvatska nije podigla nijednu optužnicu protiv osoba koje su sudjelovale u organizaciji koncentracijskih logora na teritoriju Republike Srbije, gdje je bilo zatočeno 15.000 hrvatskih građana, onda ta politika jest plodno tlo za daljnje ultranacionalističko i agresorsko ponašanje Srbije.

Hrvatska je dužna kroz politiku, utemeljenu na povijesnoj istini i međunarodnom pravu, poticati demokratski razvoj susjedne Srbije, a ne kroz jalovu i kukavičku politiku današnje hrvatske vlade, jačati srbijanski ultranacionalizam.

Pupovac sudjeluje na skupu u Banja Luci na kojem se negira genocid u Srebrenici

Poštovana gospodo, nitko nema pravo suspendirati pravni poredak u Hrvatskoj te blokirati rad hrvatskog pravosuđa kao što je to slučaj u današnjoj Hrvatskoj, u kojoj saborski zastupnik Milorad Pupovac može obustaviti istragu ratnih zločina u istočnoj Slavoniji.

Isti taj Pupovac sudjeluje na skupu u Banja Luci na kojem se negira genocid u Srebrenici, što je nedvojbeno kazneno djelo po hrvatskom kaznenom zakonu, ali hrvatska pravosudna tijela po tom pitanju ništa nisu učinila.

Zbog dizanja optužnica protiv hrvatskih građana, Srbija je povrijedila međunarodno pravo i suverenitet Republike Hrvatske.

Hrvatska država dužna je trenutačno blokirati pregovore Srbije i Europske unije te zatražiti od Srbije isplatu ratne odštete, povrat ukradenog kulturnog blaga te informacije o ubijenim i nestalim hrvatskim građanima.

Ukoliko ne poduzmete navedene mjere prekršit ćete svoju obvezu koju vam propisuju hrvatski Ustav, hrvatski zakon i prisega koju ste položili, te ćete počiniti kazneno djelo veleizdaje!Vas plaćaju hrvatski građani i vi ste dužni raditi za hrvatske građane, držati se hrvatskog Ustava i temeljnih vrijednosti Europske unije.

Upravo nas slobodarski europski ideali obvezuju na poštivanje temeljnih humanističkih vrijednosti te odbacivanje svakog zločina ili relativiziranje bilo kojeg zločina.

Republika Hrvatska kao članica Europske unije dužna je aktivno promicati demokratske vrednote i ljudska prava svakog čovjeka.

Neovisno o nacionalnosti, boji kože ili vjeroispovijesti.

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto

zastupnica

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button