Domovina

Penava o napadu Srbina na dječaka u Vukovaru: ‘Plenković i Pupovac šute’

“U Vukovaru želim sačuvati mir i ne želim da se takav incident ponovi, a siguran sam da ga većina građana osuđuje, i Hrvata i Srba. Penava je izjavio da je ono što mu je zanimljivo je to da se o tome ne oglašava niti g. Plenković niti g. Pupovac. A radi se o jednoj apsolutnoj brutalnosti kada si jedan 30-godišnjak dozvoli zlostavljati maloljetno dijete, ničim isprovociran osim hrvatskim obilježjem na maski”- rekao je za Narod.hr vukovarski gradonačelnik Ivan Penava nakon što je jučer u Vukovaru 30-godišnjak fizički napao 13-godišnjeg dječaka, a prema informacijama u medijima riječ je o muškarcu srpske nacionalnosti, pripadniku navijačke skupine Grobari kojega je zasmetala maska s hrvatskim obilježjima koju je dječak imao na licu.

Penava: “Očekujem da se postupi sukladno zakonu”

Penava: ''Grad Vukovar je epicentar sustavne i kontinuirane velikosrpske  puzajuće agresije''

Napad se dogodio jučer u 7:30 sati ujutro, ispred pekarnice u ulici dr. Ante Starčevića. Komentar o ovom događaju dao nam je Ivan Penava. On je potvrdio informacije iz medija te rekao:

“To su informacije koje opisuju situaciju, to su i službene informacije. U ranojutarnjim satima ničim izazvan, odnosno izazvan maskicom s hrvatskim obilježjima, napadač je nasrnuo na dijete. U Vukovaru, u Hrvatskoj. To je ono što mi neprestano govorimo, da je nevjerojatno da se takve stvari događaju. Međutim, ne bih dizao tenzije na tu temu – mislim da su to ipak pojedinci s kojima se institucije ove države moraju obračunati sukladno zakonu, dakle, represivni aparat i pravosuđe. Unatoč svim njihovim manjkavostima očekujem da oni postupe sukladno zakonu i da jasno pokažu javnosti da je tako nešto neprihvatljivo.”

Također je Penava dodao i sljedeće:

“Dakle, riječ je o djetetu koje je čekalo red u pekari kada mu je ničim izazvan prišao taj čovjek, skinuo mu masku, udario ga – sve su snimile nadzorne kamere. Jedno dijete iz Vukovara, u Hrvatskoj, ima sada traumu vjerojatno za cijeli život samo zato što je nosio masku koja na sebi ima simbol države u kojoj to dijete živi.”

Penava je mišljenja da mržnja još u nekima živi

“U Vukovaru želim sačuvati mir i ne želim da takav incident ponovi, a siguran sam da ga većina građana osuđuje, i Hrvata i Srba. No, ono što mi je zanimljivo jest da se o tome ne oglašava niti g. Plenković niti g. Pupovac. A radi se o jednoj apsolutnoj brutalnosti kada si jedan 30-godišnjak dozvoli zlostavljati maloljetno dijete, ničim isprovociran osim hrvatskim obilježjem na maski koje je apsolutno legalno, dozvoljeno, dapače, trebali bi iz aspekta neke ljubavi prema državi promovirati što više takvu simboliku. Ali očito je da mržnja u nekima živi i da su je, na krilima koalicije koja vlada u državi, osokoljeni time da im nitko ništa ne može, da su na vlasti, i ispoljili. Kao da je zabranjeno biti Hrvat i isticati hrvatske simbole u hrvatskoj državi.” – zaključio je Penava za Narod.hr.

Napadač je Miloš Bačić

U utorak je novinar Velimir Bujanec na svom facebook profilu objavio i da je doznao identitet napadača.

“VUKOVAR: BUJICA EKSKLUZIVNO DOZNAJE IDENTITET RAZBOJNIKA KOJI JE NAPAO 13-GODIŠNJEG DJEČAKA! Hrvatska nacionalna obilježja smetala su Milošu Bačiću!

Policijska uprava vukovarsko-srijemska službeno je potvrdila da je motiv jučerašnjeg napada na 13-godišnje dijete u Vukovaru, u 7:30 sati ujutro, ispred pekarnice u Ulici dr. Ante Starčevića – zaštitna maska s hrvatskim nacionalnim obilježjima, koju je dječak nosio, a zasmetala je 30-godišnjem nasilniku.

Redakcija Bujice upravo je ekskluzivno doznala da je 30-godišnji napadač, čiji se identitet skriva – Miloš Bačić! Nasilnik koji tuče djecu je velikosrpski ekstremist, od ranije poznat policiji. Bačić je već sudjelovao u sličnim incidentima i napadima navijačkih skupina ‘Grobara’ na hrvatske mladiće i nogometne navijače… Iz policijskih izvora doznali smo da je svojedobno bježao pred hrvatskim redarstvom u Srbiju, zbog sitnog kriminala…

13-godišnjem Hrvatu Bačić je zadao više udaraca rukom u glavu, a udarao ga je i nogama te mu prijetio smrću! Dijete je potražilo pomoć u Vukovarskoj bolnici, a napadač je uhićen i još se uvijek ne zna na koji će način biti okarakteriziran ovaj kukavički zločin.” – napisao je Bujanec.

maska zbog koje je napadnut dječak

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button