Uncategorized

Zagrepčani, kako smo došli do ovoga?

Kriptokomunistička proslava u centru Zagreba pod pokroviteljstvom Grada: Partizanske budnice i TBF

Grad Zagreb pod vodstvom gradonačelnika Tomislava Tomaševića ove godine je pokrovitelj koncerta koji se održao na ”Dan antifašističke borbe” 22. lipnja na Trgu žrtava fašizma u centru Zagreba.

Organizator koncerta je Antifašistička liga RH. Uoči koncerta govorili su notorna Vesna Teršelič iz Antifašističke lige i Ranko Britvić iz Veterana Domovinskog rata i antifašista (VeDRA) te, u ime pokrovitelja koncerta, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

U program na Trgu žrtava fašizma uz TBF nastupali su i ZborXop, kao i Zagrebački orkestar ZET-a.

Ovaj kriptokomunistički skup započeo je izvedbom partizanske pjesme u izvedbi ZboraXop,  koji se, kako sami kažu, naslanja na ”balkansku vokalnu tradiciju”.

Tomislav Tomašević (Možemo), zagrebački gradonačelnik u govoru je istaknuo kako je ”antifašistička borba u temeljima i Ustavu ove države i kako se to neće promijeniti”. ”Mogu oni to pokušavati promijeniti, ali neće nikada uspjeti u tome. Hvala građanima koji su desetljećima, kada nije bilo uputno spominjati partizane, koji su branili antifašističku borbu i tekovine antifašističke borbe, koji su se borili protiv povijesnog revizionizma i onima koji su napravili da Zagreb bude nepokoreni grad”, kazao je Tomašević.

Dodao je da se kao nova gradska vlast ne srame antifašističke borbe, već se njome ponose i kako bi to “trebao cijeli hrvatski narod” jer smo, tvrdi, zahvaljujući tome bili na pravoj strani povijesti. Kazao je da se suvremeni antifašizam iz njihove perspektive ”mora boriti za prava LGBT zajednice, nacionalnih manjina, žena i za prava izbjeglica”.

Tko se sve pojavio?

Na ovom događanju pojavili su se i bivši hrvatski predsjednici Ivo Josipović i Stjepan Mesić, ali i nekadašnji savjetnik obojice – Budimir Lončar.

Budimir Lončar bio je šef diplomacije agresorske Jugoslavije 1991. u jeku napada i pokolja JNA na Hrvatsku. Naložio je Vladislavu Jovanoviću, Miloševićevu čovjeku u UN-u, da pošalje pismo Vijeću sigurnosti, a potom i sam daje izjavu pred Vijećem sigurnosti UN-a: zatražio je uvođenje embarga na oružje.

Umjesto da odgovaraju za veleizdaju ti i takvi organiziraju komunističke proslave u glavnom gradu svih Hrvata i sada nam kroje sudbinu .

https://www.facebook.com/watch/live?ref=watch_permalink&v=768730887813878

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button