Izbor uredništva

Raspudić o Plenkoviću i Zambiji: To je jedna mračna, duboka priča koja će tek prsnuti

Sabor je danas glasao o opozivu premijera Andreja Plenkovića, a prije toga svojim kolegama obratio se zastupnik Mosta Nino Raspudić. Spomenuo je i aferu Zambija.

Raspudić: Sjećate se Ive Sanadera?

Raspudić je komentirao kako možda nekom unutar vladajuće većine proradi barem politički razbor, ako ne savjest te da se nada da neće glasati za nastavak “kriminalne i nesposobne vladavine”. Uz to je dodao da je danas nepravomoćno osuđen važan HDZ-ovac Novica Erlić.

“Znakovito je tko je osuđen i s kim ste zamijenili jednog ministra koji je zbog problema s korupcijom morao otići i vezano za koji milje. Ja ne znam primjer u razvijenim demokracijama vlada iz koje je toliko ministara moralo otići zbog kriminala i korupcije, a da mandat nije vraćen građanima na raspolaganje”, kazao je Raspudić.

Upitao je zastupnike sjećaju li se Ive Sanadera ili su ga možda zaboravili?

“Najveći se činio, najjači, najmudriji pa je završio kako je završio. Što reći o obnovi? Šest zamjenskih kuća, ali ste zato obnovili tri ministra i četiri verzije zakona. I Branko Bačić na odboru kaže da 60 posto zakona ne valja. Pa jesmo li ga mi donijeli ili vi, a sad se prosvijetlio da mu je 60 posto zakona smeće. I vi ćete opet glasati za Plenkovića i nastavak te vladavine”, dodao je Raspudić.

“Što reći o tome što upravo častite s 14 operativnih zrakoplova. Jesmo mi najbogatija zemlja NATO pakta. Hoćemo li častiti i rafalima koje ćemo plaćati 30 godina. Što reći o slučaju Zambija i sramotnoj Plenkovićevoj izjavi da znamo da DR Kongo zabranjuje posvajanje od 2017., ali… Što ali pravniče Plenkoviću? Koje ali dalje ima? To je jedna mračna, duboka, široka priča koja će tek prsnuti u javnosti. Razmislite još jednom, imena će vam ostati zabilježena danas 3. 3. 2023. da ste podržali ovakvu vladavinu”. zaključio je Raspudić.

Sabor ipak za premijera

Podsjetimo, na inicijativu Domovinskog pokreta Sabor je danas glasao o povjerenju premijeru Andreju Plenkoviću. Za opoziv premijera Plenkovića bilo je 56 zastupnika, protiv 77 i jedan suzdržan. Inače, opoziv Andreja Plenkovića predložen je zbog demografske katastrofe te brojnih afera od JANAF-a, INA-e, SMS-a, preko afere softver do zatvaranja sisačke Rafinerije, spore obnove i stanja u zdravstvu. Ovo je prvi put da je Sabor glasao o nepovjerenju Plenkoviću otkada je preuzeo premijerku dužnost.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button