Gospodarstvo

Tko želi uništiti jedinu hrvatsku banku HPB?

Dok Hrvatska grca u dugovima i gospodarskom kolapsu, hrvatski građani propuštaju preuzeti kontrolu nad novcem kojeg isisavaju strane banke. Naime, hrvatski građani na vrlo jednostavan način mogu protjerati strane lihvare i preuzeti kontrolu nad svojim novcem, tako da zatvore svoje račune u stranim bankama i prebace ih u Hrvatsku poštansku banku (HPB). Rizika nema, jer država pokriva štedne uloge do 100.000 €, kako u stranim, tako i domaćim bankama uključujući i HPB.

Mainstream mediji pažnju usmjeravaju na kockara Juštu Puharića, koji na temelju svog neisplaćenog potraživanja od 30 milijuna kuna, traži, ni manje ni više, likvidaciju HPB (Hrvatska poštanske banke) čiji kapital drže hrvatski građani. Slučajno? Može biti, ali…

Na ovom svijetu ništa nije slučajno, tako da ni pokušaj likvidacije jedine hrvatske banke od strane jednog kockara, ne smije ostati bez kratke analize o raznim mogućnostima i spletkama koje mogu, ali i ne moraju postojati. Ništa ne prejudiciramo.

HPB
Slika: prve četiri banke (po ostvarenoj neto dobiti), sve u stranom vlasništvu, ostvaruju godišnju neto dobit od ukupno 2,18 milijardi HRK, a u prethodnoj godini cca 4,77 milijardi HRK, (rezultat u 2020.g. ostvaren sa padom u rasponu od 50-60% u odnosu na prethodnu godinu – zbog COVID panedmije)! Izvor: HNB

HRVATSKI GRAĐANI I KONTROLA NOVCA

Prvo ćemo objasniti kako hrvatski građani mogu preuzeti kontrolu nad svojim novcem. Stvar je i više nego jednostavna. Samo treba biti patriotski nastrojen i ne biti lijen, te prebaciti račun u jedinu hrvatsku banku HPB (Hrvatska poštanska banka).

Nebitno imate li na računu štednju ili ne. Banke, osim što koriste štednju za frakcionalni minimum kod HNB-a, zarađuju na transakcijama i drugim sitnim bankarskim uslugama za koje naplaćuju kunu ili dvije (Vođenje računa, kartična plaćanja, vaše dozvoljeno prekoračenje, krediti, vaše položene plaće i mirovine i sve druge uplate i isplate. Kumulativno, radi se o velikim iznosima. Ako sve pomnožimo s 2 ili 3 milijuna računa, stvar postaje ozbiljna jer Hrvatska poštanska banka postaje smetnja stranom kapitalu kojeg prate i strane banke.

Zašto bi strana banke razvijala domaće proizvođače koji su direktna konkurencija njihovim najvećim klijentima u zemljama odakle dolaze? Logika govori da je takvo što utopija i da strane banke nisu neutralne u odnosu na domaće gospodarstvo. Svi smo svjedočili kako je prošao Agrokor, kojeg su financijske instituacije, uključujući i banke, rasparčale i vlasništo prebacili na strani faktor.

KAPITAL KOCKARA JUŠTE PUHARIĆA

Makaraninu Jušti Puhariću ovo nije prvi sudski proces. Prije par mjeseci, po navodima Imperijala, tužio je kockarnicu Mayfair iz Londona u kojoj je izgubio 27 milijuna funti. Već tada je Jušte Puharić ušao u spor s šefovima The Park Lane Club, koji su mu navodno obećali povrat novca za igranje. (Izvor)

2016. godine Jutarnji piše kako se Davor Šuker zadužio kod Jušte Puharića, a što mu Porezna uprava nije povjerovala, jer se radi o nedokazanom prihodu. Šuker je tada osuđen te mu je razrezan porez u visini od 6 milijuna kuna. (Izvor)

Malo bolji matamatičar može u 30 sekundi zaključiti da igranje ruleta na duge staze nosi samo gubitak, a nikada dobitak. I pored raznih taktika koje se oslanjanju na vjerojatnoću i optimizaciju igre ruleta, dobitak nije moguć. Slični prihodi, niti u jednoj zemlji nisu prihvaćeni, ako iza svega ne postoje prijave o isplati Casina.

Može biti da je naš Jušte Puharić najsretniji čovjek na svijetu i da je pobjedio vjerojatnoću? U ruletu je sve moguće, pa čak i izlazak istog broja pet puta zaredom, što se dogodilo jednom ili dva puta u povijesti ruleta negdje na Jamajci.

HPB
Dobit HPB – izvor

KOME JE INTERES SRUŠITI HPB?

Svi koji su na sisi stranog kapitala imaju interes rušiti hrvatsku banku. Profit Hrvatske poštanske banke ostaje u Hrvatskoj, dok profit stranih banaka hrani strane državljane. HPB razbija začarani krug monetarne depresije, a time i dužničko ropstvo. Građani više ne duguju novac stranim lihvarima, nego sami sebi. Kada strana banka izvlači dobit iz Hrvatske, ona kune pretvara u eure ili dolare, čime smanjuje naše devizne rezerve. Bez hrvatskih banaka u rukama hrvatskih građana, Hrvatskoj nema prosperiteta.

Sjećate li se “Pupovčeve” Tesla banke koja je bila u vlasništvu Srbije, Vojvodine i nekoliko hrvatskih poduzeća? Tu je banku u krizi trebala preuzeti svima poznata Zadruga za etično financiranje (ZEF). Dan prije preuzimanja, Tesla banka ja stavljena u stečaj. Slučajno? Možda?

U cijeloj priči veliku ulogu ima Hrvatska Narodna Banka koju vodi Boris Vujčić i neki “propali” političari, koji su nakon neuspješne političke i poduzetničke karijere, svoju sreću našli u HNB-u. Zašto nema više banaka u hrvatskom vlasništvu, treba pitati guvernera, jer HNB odobrava stvaranje nove banke. Pitamo se jesu li Hrvati i hrvatski građani predodređeni samo za kmetovski posao?

Informacije koje smo naveli, doista nisu bezazlene. Hrvatska je mogla biti najbogatija i najprosperitetnija zemlja u Europi i šire. Upitnom privatizacijom nacionalnih banaka i davanjem čudne neovisnosti HNB-u, prosperitetna zemlja je osuđena na podanički odnos. Političari i “stručnjaci” građane svakodnevno ponižavaju. Nije to slučaj samo s Hrvatskom. Sličnu sudbinu dijele Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija, Crna Gora i Makedonija.

KAKO JE OPLJAČKAN HRVATSKI NAROD U BiH? | borak.info
Kako se uništava banka u lokalnom vlasništvu u korist onih u stranom vlasništvu najbolje svjedoči slučaj uništenja Hercegovačke banke u BiH, gdje si je međunarodna zajednica baš dala oduška. Naime, nisu marili do javnog mnijenja (lokalnog ili šireg), pa su doslovno oružjem i tenkovima zauzeli sjedište banke (koju su prethodno htjeli kupiti), jer Hrvati u BiH tada nisu imali ičiju potporu.

ŠTO ČINITI?

Ne budite lijeni. Odmah se uputite u prvu poslovnicu Hrvatske poštanske banke i prebacite svoj privatni i profesionalni račun. Preuzmimo kontrolu nad našim novcem i nad našom sudbinom. Kupujte domaće proizvode, a ako ih nema, kupujte proizvode susjednih država.

Izvor: Logično.com


POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button