Domovina

Gordan Lauc: Zero covid naprosto nije strategija o kojoj treba razmišljati. Zabrane ne funkcioniraju!

Molekularni biolog i vrstan znanstvenik Gordan Lauc komentirao je na facebooku situaciju s korona virusom u Australiji.

Lauc: Što je sljedeće, pucati na one koji će htjeti izaći iz grada

U Australiji najavljuju trajni lockdown dok se svi ne cijepe. Samo što su zaboravili da prema novim podacima cjepiva nisu baš učinkovita u sprječavanju širenja virusa, tako da će imati “slučajeva” i nakon što se svi cijepe… U isto vrijeme premijer susjedne države Victorije predlaže da se oko Sydneya formira “željezni prsten”.

Ne znam što je sljedeće “ring of fire”, pucati na one koji pokušaju izaći iz grada? Zero covid naprosto nije strategija o kojoj treba razmišljati i nadam se da više nikome u Europi neće pasti na pamet da pokuša spriječiti širenje virusa raznim zabranama. To naprosto ne funkcionira.

Država je osigurala dovoljno cjepiva i svatko se može cijepiti. Uz trenutni broj cijepljenih i oporavljenih sigurni smo da nam zdravstveni sustav ne može biti ugrožen velikim brojem bolesnih i tu odgovornost države prestaje. Ukoliko se netko ne želi cijepiti i zbog toga se teško razboli, to je njegov osobni problem. Nekome zabraniti (ili ograničiti) rad zbog toga što se netko drugi nije želio cijepiti je krajnje nepravedno, neopravdano i štetno, zaključuje Gordan Lauc u svojoj objavi.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button