UncategorizedZanimljivosti

Svjedočanstvo: Može li Bog danas umnožiti hranu?

1949. godine u Španjolskoj – u kući udruge koja je okupljala djecu iz siromašnih obitelji – dogodilo se nevjerojatno čudo…

Je li se čudo umnažanja kruha uistinu dogodio? Je li Bog stvarno tako čudnovat da umije u našim posudama i hladnjacima umnožiti kruh, rižu, kašu ili bilo što drugo? Čak ribu? A zašto ne?

Slučaj iz Španjolske (1949.g.)

Dana 25. siječnja 1949. godine u Kući „Nazaret”, u Župi sv. Marije Magdalene u Olivenzi, u Španjolskoj, dogodilo se je nešto nevjerojatno. Udruga svetog Josipa u Kući „Nazaret” okupila je oko 50-ero djece iz najsiromašnijih obitelji, koja su besplatno učila i dobivala svakodnevno jedan obrok. K tomu su u nedjelju dolazili siromašni iz okolnih krajeva, oko sto osoba, da bi dobili obrok. Jedne nedjelje kuharica Leandra Rebollo Vasquez nije više imala ništa u zalihi, ostale su samo tri šalice riže – nepun kilogram. „Kako s kilogramom riže nahraniti toliko osoba?” Brinula se je. Stavila je u lonac to što je imala, komadić mesa i nekakve začine. Počela je moliti za blagoslov sv. Ivana Maciasa.

Riža je stalno pristizala

Prošlo je jedva četvrt sata i ugledala je da je riže više nego što je stavila. Dozvala je majku župnika Luisa Zambarna Blanca. Ona ju je, kad je vidjela da će riža za trenutak početi ključati iz lonca, savjetovala da ju stavi u drugu posudu. Riža je stalno pristizala. Činilo se da se pojavljuje na dnu lonca sirova, nakon čega se skuha na zraku. Kuharica je stalno stavljala rižu u druge posude, a riža je stalno pristizala. Dotrčao je župnik Luis i drugi. Tijekom četiri sata riža je neprestano pristizala. Na kraju ju više nisu imali kamo staviti, pa je prestrašeni svećenik oko 17 sati viknuo: „Dosta!” I sve je prestalo. Riža je bila bolje pripravljena, svježija i ukusnija nego inače. Svi su se najeli. Oko dvjesto osoba se najelo od tri šalice riže, kako je izvijestio Joachim Bouflet. (…)

Izvor: book.hr

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button