Izbor uredništva

(VIDEO) 7. prosinca 2005. uhićen general Gotovina – izvršeno Šeksovo “Identificirati, locirati, uhititi, transferirati”!

Na današnji dan 2005. uhićen je hrvatski general i ratni heroj Ante Gotovina.

Dinko Burić svojevremeno je u svibnju 2011. u Saboru javno rekao Šeksu kako će u narodu uvijek ostati upamćen kao čovjek koji je rekao kako ratnog heroja i generala Hrvatske vojske Antu Gotovinu treba “identificirati, locirati, uhititi, transferirati”, te kako će ga to pratiti “i na ovom i na onom svijetu”.

Kada je general Gotovina nakon toga osuđen na 24 godina zatvora, iz usta hrvatske političke vrhuške nije došla niti jedna riječ podrške i pomoći nevino osuđenom generalu Hrvatske vojske. A kada je oslobođen, svi političari su se kitili ‘tuđim perjem’ i zaboravili svoje nečasne igre.

Premda je u niz navrata izjavljivao da to zapravo nisu bile njegove riječi, već da je tek novinarima prenio zaključke jedne sjednice VONS-a, javnost ga zbog toga nikad nisu prestali prozivati. Posljednjih godina mediji su pisali i o suradnji Vladimira Šeksa sa komunističkim tajnim službama.

Šeks kaže da je na sjednici poznatu frazu izrekao Ivo Sanader. “Naveo je, citiram: ‘Stoga je u ovom trenutku ključna zadaća, koja stoji ispred MUP-a, sigurnosnih službi i svih ostalih mjerodavnih tijela Republike Hrvatske – locirati, uhititi i izručiti umirovljenog generala Gotovinu u Haag’”, kaže Šeks te poznatu rečenicu stavlja tada već optuženom Ivi Sanaderu u usta.

Otkrio je i da su na prijedlog Mesića i Sanadera usvojeni zaključci među kojima i onaj da “sva mjerodavna tijela moraju maksimalno intenzivirati i operacionalizirati aktivnosti glede lociranja, uhićenja i izručenja generala Gotovine”.

Gotovina je sada slobodan a Sanader je u zatvoru. Nadamo se da će i Stjepan Mesić za sva zlodjela i kriminal koji je uradio biti napokon lociran i uhićen! Ako ne na ovom svijetu, uskoro će mu biti suđeno na onom svijetu!

CRODEX.NET

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button