Izbor uredništva

VIDEO: Luka Modríć ljubi fotografije svoje obitelji, a sliku s likom Isusa Krista i Djevice Marije stavlja unutar štitnika za potkoljenice

“U ovom videu kapetan momčadi Luka Modríć vidi se kako ljubi fotografije svoje obitelji, a sliku s likom Isusa Krista i Djevice Marije stavlja unutar štitnika za potkoljenice, prije nogometne utakmice.”

Poznati američki vjerski medij ChurchPop kao i Katolička novinska agencija u Americi objavili su fotografije koje ističu  vjeru Hrvatske nogometne reprezentacije, a koja je po svemu sudeći pomalo jedinstvena. Fotografije dijele i tisuće ljudi diljem svijeta. Naime, iako mnoge reprezentacije dolaze iz katoličkih zemalja, vidljivo je da ona hrvatska s time neprestano oduševljava.

ChurchPop tako piše: “Hrvatski tim na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru dospio je na naslovnice zbog svog otvorenog, vizualnog primjera svoje strasti za katoličku vjeru.”

Na društvenim mrežama osvanule su mnoge fotografije na kojima se vidi kako trener, igrači, pa čak i saborski zastupnik pokazuju primjer revnosti za vjeru.”

Ovaj medij objavio je mnoštvo fotografija u kojima se dive Vatrenima zbog  pokazivanja vjere, jer je ona, pogotovo u Americi, postala predmet sve češćih ideoloških sukoba zbog čega se nerijetko mnogi vjernici ne osjećaju ugodno kad trebaju javno pokazati svoje ‘katoličanstvo’.

To kažu, Vatrenima, nije nepoznanica.

“U ovom videu kapetan momčadi Luka Modríć vidi se kako ljubi fotografije svoje obitelji, a sliku s likom Isusa Krista i Djevice Marije stavlja unutar štitnika za potkoljenice, prije nogometne utakmice.”

https://www.instagram.com/p/CmHk5pfPFGs/?utm_source=ig_web_copy_link

Objavljuju nadalje da je; “Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić u objavi od 4. listopada objavio je sliku kojom časti Blaženu Djevicu Mariju.

Njegov post glasi: “Tri dana – 120 km. Hvala ti, mama za sve blagoslove! Uzdam se u tebe Gospodine! ”

Dodaju da su Ljubitelji sporta u Americi uočili trenera kako moli krunicu prije utakmice.

Njegovo svjedočanstvo katolicima u Americi približila je i Katolička novinska agencija:

“Zlatko Dalić, hrvatski nogometni izbornik, pobožni katolik, rekao je da prije svake utakmice moli krunicu. ‘ Krunica je uvijek sa mnom, a kad mi je malo grubo, stavim ruku u džep, stisnem krunicu i sve bude jednostavnije”, izvjestili su.

Hrvatski saborski zastupnik Stjepan Nikola Bartulica također je viđen kako moli krunicu tijekom utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva. Novinar EWTN Newsa Mark Irons objavio je fotografije na Twitteru, koje objavljuje ovaj medij.

Iz utakmice s Brazilom, Amerikanci dijele i fotografiju Livakovića koji moli, dijeli se i fotografija Modrića u Međugorju kao i u prisutstvu katoličkog svećenika ali i Kovačića na svetoj misi:

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
vjera

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button