Crna kronikaDomovina

FRA MARIO KNEZOVIĆ: OTIŠAO JE ĆIRO! NAŠ POSLJEDNJI SUSRET U LJEKARNI…

Ćiro je bio osebujan lik. Njega se u istom danu može voljeti ili na njega ljutiti. Znao je osjećaj svijeta ili „raje“ kako je govorio. Prepoznao je bilo hrvatskoga naroda 1982. kad s Dinamo osvaja titulu.

Ljekarna u Zagrebu prošle godine. Trg Bana Jelačića. Priča o pandemiji je u tijeku. Ulazim u ljekarnu i susrećem Ćiru. On s maskom, a ja bez nje. Uz zagrljaj mi reče: „Lako je tebi fratre, ti si Božji ćovik (baš po bosanski s meko ć) i tebi maska ne treba Bog te čuva“. Reče mi tada da bi bilo bolje da se nismo susreli u ljekarni nego na janjetini. To je bio naš posljednji susret uživo.

Prvi naš fizički susret bio je 2003. godine u Međugorju

Tada je inzistirao da igračima Dinama tijekom priprema održim duhovnu obnovu. Tako je i bilo. Tada sam ga ugostio i u svojoj emisiji Agape. Tijekom jedne večere doviknuo mi je: „Fratre, dođi ovamo fotografiraj se s budućim najboljim igračem svijeta!“. Gledam tko je taj. Tada sam stao iznad Luke Modrića i izvršio Ćirinu želju.

Foto: Facebook

Prisjetimo se da je tada Modrić bio na posudbama u Zrinjskom i Interu iz Zaprešića. Nigdje na vidiku da će biti ovo što sada jeste. Tu fotografiju možete vidjeti.

Ćiro je bio osebujan lik. Njega se u istom danu može voljeti ili na njega ljutiti. Znao je osjećaj svijeta ili „raje“ kako je govorio. Prepoznao je bilo hrvatskoga naroda 1982. kad s Dinamo osvaja titulu. To je izgledalo kao drugo hrvatsko proljeće. Činio je i pogrješke, znao u zanosu izgovoriti nepristojnu riječ. No, kad se sve sabere i oduzme Ćiro nikad nije mrzio, širio je dobrotu, osvajao je srca.

Njegova hrvatska duša iz Bosne ga je krasila. Majku Katu je često spominjao. Svoj Travnik nikad zaboravio nije. Svoje školske dane u Sjemeništu kod Isusovaca uvijek je isticao. Volio je Hrvatsku, svoju Bosnu i ljubav za nju nikad zaboravio nije, a Hercegovinu je jako razumio i shvaćao taj kameni domoljubni gen.

S Ćirom se vežu brojne zgode. Jedna od njih je da ga nikada nije minula želja biti za oltarom. Pričao mi je da u kući povremeno glumi kako kao svećenik propovijeda. Vjerujemo da će po milosti Božjoj stići na vječnu gozbu u nebu.

Pokoj ti duši Bog dao dragi moj Ćiro!

U prilogu fotografija iz studija Radiopostaje Mir Međugorje 2003 (Ćiro i ja) i fotografija Luke Modrića iz 2003.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button