Domovina

Ćiro mi je rekao:“Sine, ti si kao novinar pametan, ja mislim ponekad da sam najpametniji, ali zapamti ime Zlatka Dalića

Iako ima ponude koje nitko ne bi odbio, ali on ostaje izbornik sigurno, jer je to Hrvat s dna kace! Hoću reći da na Dalića nisam posumnjao nikad nakon te večere i znao sam i večeras da ćemo ići dalje.

Novinar Tihomir Dujmović na Facebooku je napisao komentar o reakciji novinara HRT-a Roberta Ferlina na opasku bivšeg nogometaša i HTV-ova komentatora Svjetskog nogometnog prvenstva Joška Jeličića o kanadskom golmanu Milanu Borjanu.

Dujmovićevu objavu prenosimo u cijelosti:

Prelazi li Robert Ferlin na beogradsku TV?

Ne znam, ali zbog publike bi nakon večerašnjeg gafa to bilo poštenije….I zbog jedne i zbog druge publike…

Sad je glupo da se pravim važan. Ali sam prije utakmice rekao da će biti 3:1…ili ćemo odmah pasti ili ćemo ih zdrobiti. To je bila logika i tu se mudri, lukavi, samozatajni, Dalić pokazao fanstastičnim…

Sjedio sam prije četiri godine na večeri njim i sa Ćirom Blaževićem u Livnu nakon proslave zadnjeg hrvatskog uspjeha i shvatio sam kakav duhovni potencijal ima taj čovjek…

Ćiro mi je rekao:“Sine, ti si kao novinar pametan, ja mislim ponekad da sam najpametniji, ali zapamti ime Zlatka Dalića …. I sad kad je otišao na neki selfi, koristim priliku da ti kažem sine i ne zaboravi sunce ti tvoje. Ovaj Dalić će ostati hrvatski izbornik, iako ima ponude koje nitko ne bi odbio, ali on ostaje izbornik sigurno, jer je to Hrvat s dna kace!

To ti je Hrvatina prvog reda

To ti je Hrvatina prvog reda,makar ti to noćas ne vidiš…. “! Denis Kuljiš i Nino Pavić, bi od toga napravili naslovice, ja o ovoj spoznaji šutim do danas, a danas. O tom govorim kad je to medijski nevažno,ali je ljudski važno… E, to Kuljiš i Pavić ne bi razumijeli, ali Dalić razumije sigurno…

Hoću reći da na Dalića nisam posumnjao nikad nakon te večere i znao sam i večeras da ćemo ići dalje.

Ne znam do kuda! Jer je Dalić takav…. Danas je tipično hrvatski nepredvidivi Kramarić donio pobjedu, a osobno, gol Marka Livaje u kontekstu mira između južne i sjeverne Hrvatske ( čiji rat zaziva prastara feralovska dalmatinska orjuna i vječni zagrebački udbaši) po meni politički vrijedi metaforički kao jedna cijev povijesnog tunela u Svetom Roku! Tresli smo se, bojali, strahovali…i opet su nas zagrlili pobjedom! Hvala Vam vatreni!!!

Rijetko pišem kako vidite

Tek kad ne mogu izdržati, šutim i kad me se osobno napada. Jer mi se čini da je ponekad šutnja najbolji odgovor, ali ponekad ne izdržim…. Dakle, gledam kao i svi vi, prijenos nogometne utakmice na HTV-u. I čujem sitnu,gotovo drsku opasku Joška Jeličića, upućenu voditelju HTV-a, novinaru HTV-a gospodinu Robertu Ferlinu glede četničkih izjava kanadskog golmana.

Da je ovo sadržajna hrvatska država, ta bi opaska Jeličičeva, imala tretman tek dodane lopte pred praznim golom! Da dakle kolega novinar zakuca tu loptu u rašlje! Ali, kolega novinar bježi od te lopte, makar ona siguran gol značila! Jer je stasao i srastao baš sa takvom Hrvatskom, onom koja to sadržajno i nije!

Naime, drug Robert Ferlin je majstorski prešutio Jeličićevu opasku!

Jeličić mu, kolokvijalno prenosim, glede suspektnih izjava golmana Kanade, Srbina, Borjana, znajući da već i prosječno informiran novinar zna za te provokacije, u jednom trenutku, izrijekom kaže da su Borjana u prvom poluvremenu vjerojatno iziritirale hrvatske crvene kockice…

Jeličić zapravo svira medijsko-politički penal….i nosi na penal u rukama loptu Ferlinu! No, kolega Ferlin, koji je riječki operiran od hrvatstva, a tamo su bile najbolje sale za operacije od hrvatstva, prešućuje Jeličićevu opasku čak i u dramatičnom poluvremenu povijesne utakmice, prešutjevši time i smisao Jeličićeve opaske kao i svinjarije koju je kanadski golman srpskog podrijetla Borjan izgovorio danima prije utakmice….

O Borjanovim četničkim provokacijama naime, svi znamo sve, zna i drug Ferlin, ali se obzirom da je na snazi koalicija SDSS i HDZ, državna televizija drži naloga da ovu istinu valja prešutjeti… I zato taj penal kojeg zaziva Jeličić, Robert Ferlin ne svira….

Naime, Jeličić je u svijetlu Borjanovih izjava rekao krajnje cinično u kameru HTV-a, da se tom i takvom kanadskom golmanu srpskog podrijetla Borjanu „ osim što ne poznaje dobro zemljopis…da mu se vjerojatno zavrti u glavu kad vidi kockice…“aludirajući na Borjanove pročetničke izjave..

Jer, Borjan, je rekao da se rodio u tzv . krajini, „da to nije Hrvatska

Rekao je da se nije rodio u Hrvatskoj, da je rođen u srpskoj Dalmaciji…“.Ima li nešto logičnije od toga da na ovu provokaciju reagira novinar hrvatske državne televizije?

Je li dobio neki naputak kako reagirati?

Po šutnji koju je pokazao nakon Jeličićevog napada,novinar hrvatske državne televizije pokazuje da njemu naputka u ovoj situaciji i ne treba! On sa svojom školovanom riječkom nacionalnom poputbinom, zna kako treba reagirati u ovakvoj situaciji! On zna što ovdje treba svirati! Kakav god penal mi vidjeli!

I tu je samo srce prevare Plenkovićeve Hrvatske

I te famozne koalicije koja ne smjera samo „afirmaciji prava nacionalnih manjina“ kako papagajski Plenković ističe,nego potpunom negiranju samog sadržaja hrvatstva, o čemu god se radilo! Naime,nema nikakve dvojbe da je sjajno informirani novinar HTV-a Ferlin znao o čemu Joško Jeličić govori u poluvremenu te da je čuo što je kanadski golman srpskog podrijetla Borjan danima prije utakmice izgovorio!

Nema dvojbe da on zna da Borjan veliča tzv. krajinu! Ali, Ferlin, plenkovićevski šuti o tome, kao što Plenković šuti o otetim vukovarskim adama ili o tome da Slovenci drže u svojim rukama Svetu Geru.. Ili o tome da Srbi nisu platili kunu ratne odštete….

Ponoviti ću što je to golman Kanade Borjan izgovorio jer je to nezabilježeni skandal

No, da razumijemo o čemu govorim, za one iz zadnje klupe koji ne vide dovoljno, ponoviti ću što je to golman Kanade Borjan izgovorio jer je to nezabilježeni skandal. Dakle,golman Kanade, ponosni Srbin a zapravo četnik, Milan Borjan, kanadski reprenzentativac rođen 1987. u Kninu, u nizu medijskih nastupa, uoči ovog natjecanja, uporno tvrdi da je rođen u „srpskom Kninu i u srpskoj Dalmaciji!“

I hrvatska državna televizija o tome šuti cijelo vrijeme!

Borjan pak prkosno dodaje: „Nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini…“. Dakle,da ponovimo još jednom. Golman kanadske reprenzentancije uoči povijesne utakmice Hrvatske i Kanade, ima potrebu reći da je on rođen u tzv.krajini, dakle četničkoj tvorevini nastaloj u prvim danima srpske agresije, a ne u Hrvatskoj. Dakle da Knin nije dio hrvatske države, da je srpska ratna četnička tvorevina njegova domovina…

Da je uistinu politički Hrvat,prvi bi na ovo valjda reagirao Pupovac… zar ne?

Snimka zaslona

No, čak i da te relacije gurnemo u stranu na tren, postavlja se pitanje: tko bi, ako ne novinar hrvatske državne televizije koji plaću prima od svih hrvatskih državljana, bio dužan ovu Borjanovu provokaciju obznaniti, a ne prešutjeti tu istinu,prešutjeti čak i na Jeličićev poticaj?

Tko bi trebao ako ne novinar državne televizije istoj toj naciji, objasniti kakav politički provokator je na vratima kanadske reprenzentacije?

Zar dužnost da nam to objasni ne leži u okviru njegove novinarske plaće?

li Ferlin plaću prima u Plenkovićevoj Hrvatskoj da sakrije ovu provokaciju?

Vodstvo HTV-a bi nešto o tome moglo znati… Ali, čak i ako se radi o takvom novinarskom domobranskom kadru koji želi sakriti ovu četničku provokaciju, ma čak i u tako dramatičnom trenutku kao što je večerašnja utakmica, gotovo da je nemoguće pronaći kadra koji će na izravnu izjavu, da ne velim provokaciju, Joška Jeličića, kako je kanadski golman,alergičan na hrvatske državne boje, prešutjeti čak i taj podsticaj, ako se s njim zapravo intimno ne slaže?

Ako je pak tome tako,nije li prirodnije da kolega Ferlin prijeđe na beogradsku televiziju nakon ove demonstracije suradnje i razumijevanja?

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button