Domovina

Čiji je mališan Andrej Plenković?

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić bio je gost Newsrooma gdje je komentirao dolazak srpskog patrijarha Porfirija u Vukovar na obljetnicu smrti Blage Zadre, tko je čiji ”mališan”, Plenkovićevo uklanjanje ZTC-a s popisa tvrtki od strateškog državnog interesa te se osvrnuo na veliku pljačku INA-e.

“Ono što je nama nezgodno je to što se ovime odvlači pažnja javnosti na nekakve stop puta prožvakane teme. Skreće se fokus s najvažnijeg događaja u Hrvatskoj, a to je afera u INA-i. Vladajući kao da nisu znali što će i kako će. Ispaljivali su dimne bombe i tvrdili da su oporbeni zastupnici ruski igrači. Kao da je Pupovac rekao, ‘šefe, možda da pozovemo Porfirija u Vukovar, pa će se oko toga kroz par dana stvoriti priča’. Napola u šali, ali u svakoj šali pola istine. Ovo mi izgleda kao naručeni drugarski posjet”; rekao je Raspudić.

Kako navodi, dan koji je odabran je nezgodan jer Blago Zadro nije običan ratni zapovjednik. “On je heroj koji je krenuo braniti svoju kuću, obitelj i grad te je postao simbol otpora u gradu. Ako čitate memoare iz Vukovara, vidjet ćete da je pogibelj Blage Zadre bila teška za Vukovar. Tako da je dan posebno nezgodan, pogotovo kada uzmete u obzir da je čovjek koji dolazi iz organizacije koja je odlikovala Vojislava Šešelja”, rekao je.

“Predsjednik Vlade i njegovi istupi ne mogu se više politološki objasniti. Bilo bi korisnije za otkriti njegovo stanje uma čitati drame Dušana Kovačevića, koji je sjajno secirao takav paranoidni komunistički um. On danas govori da smo mi Milanovićevi mališani. Ja sam se na svoj brk izborio za svoj mandat, a za njega je i dan danas nejasno kako je postavljen na vrh HDZ-a. On je nečiji mališan cijelog života, a danas druge proziva”, rekao je Raspudić.

Kaže da je izjava na koju se HDZ referira kada ga optužuje da je Putinov igrač potekla iz emisije u kojoj je bila rasprava o Ukrajini. “Tada sam rekao ono što mislim i danas. Ukrajina je održavala ravnotežu između zapadnog i ruskog utjecaja. Srušena je legalno izabrana vlast i u tom trenutku Putin je vojno uzeo ono što mu je bilo bitno. Mi smo sve rekli glasajući za Deklaraciju o Ukrajini u Saboru”, rekao je.

Cijelo gostovanje pogledajte u nastavku:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button