Domovina

Miroslav Škoro:”Tomašević je dobio 20 posto glasova ukupnog broja birača te je na nama da animiramo sve one koji do sada nisu izašli”

Škoro o optužbama da mu je Zagreb bankomat: ‘Pa Mile Kekin je uzeo 240.000 kuna za jedan koncert‘

Miroslav Škoro, kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba, večeras je u HTV-ovom Dnevniku odbacio kritike na račun svoje kampanje iz tabora svog protukandidata Tomislava Tomaševića (Možemo!) poručivši kako se radi o zamjeni teza.

Škoro je, govoreći o drugom krugu lokalnih izbora, poručio kako će se 30. svibnja dogoditi “jedan referendum”.

– Između toga žele li Zagrepčani da ih vodi, ne znam, aktivist ljevice ili da to radi netko tko dolazi iz poduzetničkih demokršćanskih voda, rekao je Škoro.

Na pitanje o tvrdnjama njegova protukandidata Tomislava Tomaševića (Možemo!), koji je u prvom krugu osvojio najviše glasova, da se Škoro uglavnom bavi napadima na njega te optužbama za kampanju straha i huškačku retoriku, Škoro je odgovorio kako se radi o zamjeni teza te da ne hoda on okolo sa stisnutom šakom.

– Ovo sigurno nije simbol mira. To radi netko drugi, to rade oni. Mene se nitko ne boji. Ne prijetim ja zaposlenicima Holdinga, Grada Zagreba, da ćemo ih otpustiti, da moraju dati mandate na raspolaganje… To je njihova inverzija teza. Pritom, ako se netko nekoga boji, ja se slažem – oni se boje mene u drugom krugu jer sam ja njihova noćna mora, poručio je Škoro.

Škoro je rekao kako ga je jako povrijedilo što su, kako je rekao, neki dan ničim izazvani rekli da je Grad Zagreb bankomat HDZ-a i njega.

– Moj bankomat? Ja kada sam, primjerice, svirao za Grad Zagreb, za Dan hrvatskih zagrebačkih branitelja, ja sam naplatio s 15 glazbenika 67.000 kuna s PDV-om, dok je, recimo, njihov Mile Kekin godinu dana poslije za njih petoricu uzeo 240.000 kuna, rekao je Škoro.

Škoro je rekao da je Tomašević dobio 20 posto glasova ukupnog broja birača te da je na njemu da animira sve one koji do sada nisu izašli, a one koji su izašli da povedu barem još jednoga sa sobom.

– Ja sam uvijek u svemu što sam radio u životu uspijevao, hvala Bogu, do sada, dodao je.

Škoro je rekao da će financijsko izvješće za kampanju podnijeti kad bude zakonski rok za to. Dodao je da je do sada potrošio 160-170 tisuća kuna osobno te da je još dio novca potrošen za skupštinsku listu.

Odbacio je navode o koaliciji s SDP-om i Damirom Bajsom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, rekavši kako je vodstvo Domovinskog pokreta, čiji je on predsjednik, još prije prvog kruga poslalo jasnu poruku da nema pregovora do okončanja drugog kruga.

– Prema tome, to jednostavno stoji i ne drži vodu. Svaki od naših birača može birati kako hoće, ali, podsjećam, mi smo demokršćanska, konzervativna stranka, poručio je Škoro za HRT.

Znači, nema suradnje s SDP-om?

– Apsolutno ne, zaključio je.

Izvor: HRT/crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button