Izbor uredništva

Stanje hrvatske politike: gušenje volje naroda, korupcija i poslušnički globalizam

Novi dan, nova svinjarija stranke pravomoćno osuđene za korupciju koja nam trenutno vodi državu. HDZ je jučer predložio inicijativu za izmjenu Ustava u kontekstu raspisivanja referenduma. Referendum u Hrvatskoj već je sada znatno teže ostvariti nego u većini europskih država, a ovim bi potezom on bio dodatno otežan jer bi s jedne strane za njegovo usvajanje bila potrebna trećina/četvrtina (ovisno o tipu referenduma) ukupnog broja birača, a s druge, još problematičnije, strane bi se moć Ustavnog suda, čije interese i odluke ogroman broj ljudi propitkuje jer im baš i nije ugodno vidjeti da “tampon zonu” između volje naroda i djelovanja vlasti čini grupacija koja se uredno s istom tom vlasti gosti , maksimalno povećala, odnosno Ustavni sud bi de facto mogao svako referendumsko pitanje u startu proglasiti nevažećim.

Podsjećamo, HDZ se prije koji mjesec zalagao za onemogućavanje raspisivanja referenduma po pitanju covid potvrda koji je potpisalo preko 400 000 ljudi, dok isti nije u konačnici srušen preko Ustavnog suda, čiji je glavni sudac (osim što se s hadezeovcima javno druži) kum bivšem potpredsjedniku HDZ-a i trenutnom predsjedniku kluba HDZ-a Branku Bačiću.

Teško je, i uz najveći trud izigravanja đavoljeg advokata, pronaći adekvatno opravdanje koje bi HDZ-ovci mogli dati za ovaj novi potez ograničavanja volje naroda, pogotovo kada se to ograničavanje događa dok je na vlasti stranka s tolikom količinom afera koliku ima HDZ, stranka koja je smijenila 17 od 20 svojih ministara, stranka čiji je ministar zadužen za obnovu države nakon razornih potresa usred mandata smijenjen radi korupcijske afere, stranka čiji ministar zdravstva usred zdravstvene krize daje preko 4 milijuna kuna firmi svog prijatelja za izradu nefunkcionalnog softvera , stranka čiji predsjednik naziva 80 000 demokratskih prosvjednika “slabićima, parazitima i političkim profiterima” , i tako dalje.

Indikativno je, međutim, kako najveća stranka oporbe ponovno u ključnom trenutku HDZ-u drži ljestve , što je samo još jedna u nizu potvrda da su HDZ i SDP suprotstavljene stranke samo u raspravama iz okvira “kruha i igara”, dok se u svakoj praktičnoj i bitnoj odluci za uzdizanje hrvatske politike na neku smisleniju razinu skupa drže za ručice kako bi održali status quo, odnosno kako bi se međusobno, uz malo rada, mogli nastaviti smjenjivati na vlasti .

Proširimo li okvir analize s lokalnog na globalno ubrzo zaključujemo kako je Hrvatska i tu u nepovoljnom položaju; u trenutku kada se zapad prevelikom globalizacijom degradirao s individualističkog društva na kolektivističko Hrvatska se našla u poziciji u kojoj je dovoljno “razvijena” da bi bila dio te globalističke klike, a nedovoljno “razvijena” da bi u njoj imala ikakvo pravo glasa (barem koliko ono još postoji u ovakvim postavkama gdje mala grupacija globalističkih birokrata odozgo nameće cijelom društvu svoje agende). O svim problemima trenutnog načina djelovanja zapadnih vlastodržaca pisali smo u prošlom tekstu , pa ćemo se ovdje zadržati samo na Hrvatskoj u tom kontekstu.

Iluzorno bi bilo očekivati da se mala Hrvatska ikome od većih igrača prenapadno nameće, ali tragikomično je gledati kako se naša vlast, koja je nominalno proeuropska, te, kako to partijski mediji vole pisati, “imaju dobre europske kontakte”, baš ni u čemu ne usuđuje prozboriti o hrvatskim interesima. Zašto su se samo predsjednik, koji realno u vezi toga nema nikakve ovlasti, i jedna stranka oporbe javno zalagali za promjenu izbornog sustava BiH, kako bi Hrvati tamo mogli konzumirati svoju garantiranu konstitutivnost? Zašto su HDZ-ovci ranije ove godine lagali (pitanje je retoričko) Hrvatima u BiH da će do izmjene izbornog sustava doći( https://vlada.gov.hr/…/grlic-radman-vecina…/33944)? Znamo da nismo ni približno jaki kao Turska, ali naš je zahtjev u relativnim terminima s jačinom naše i njihove države puno “manji” i legitimniji od njihovog zahtjeva da se Erdoganovi oporbeni političari “izruče” iz Švedske i Finske na njegovu milost. Ispada da jedina potencijalna svijetla točka kojoj se narod nadao s ovim “novim vjerodostojnim” Plenkovićevim HDZ-om – ona da će Hrvatska bolje kotirati u europskim okvirima – bila još jedna šuplja priča iz HDZ-ove kuhinje.

Prije završetka ove analize trenutnog stanja hrvatske politike, ispričavamo se što je tekst možda nešto nestrukturiraniji od ostalih, ali čini se da koji god kamen podignemo a da je vezan uz HDZ, ispod njega nađemo par novih prljavih smjerova u kojima bismo mogli/trebali kopati. Čvrstog smo stajališta da je ova vlada najgora koju smo imali u povijesti Hrvatske, a to uistinu nije mala stvar znajući kakve lopine smo do sada imali prilike gledati na vlasti. Ovaj je HDZ jednako koruptivan (ako ne i više) kao i oni prethodni – korupcijske afere se nižu kao na traci; od onih ogromnih do onih sitno-uličarskih – a, uz taj standardni interni hadezeovski lopovluk, u ovoj njegovoj postavi svjedočimo i njihovom poslušničkom sudjelovanju u trenutnom globalističkom slamanju liberalno-demokratskog sistema kakvog smo poznavali . Dakle, korupcija je ostala ista, samo što je na nju kao šlag na tortu dodana i trenutna globalistička agenda protiv koje se narod sve jače diže .

U posljednjem primjeru ogromne razdvojenosti naroda i vlasti naš hrabri premijer nije propustio ispljunuti globalističku agendu čak ni u trenutku kad ljudima doslovno gori krov nad glavom. Većina bi rekla da je do jučerašnjih tragičnih scena došlo zbog standardnog problema ljetnih požara u Dalmaciji, a naš je europejac, u svojoj poslušničkoj briselskoj maniri dobrog malog zelenog ideologa, sve to sveo na klimatske promjene .

Izvor:Sapere Aude

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button