Domovina

Stupidna izjava Plenkovića na mjestu velikog požara: ”Ne možemo utjecati na klimatske promjene”

Predsjednik vlade Andrej Plenković stigao je s ministrima u Zaton, gdje se sastao s vatrogascima i ostalim interventnim službama. Nakon sastanka ispred Vatrogasnog doma u Zatonu dao je izjavu novinarima.

“Došli smo u Zaton, imali smo sastanak s gradonačelnikom, županom, županijskim vatrogasnim zapovjednicima, gradskim zapovjednikom, predstavnicima vojske i civilne zaštite. Dobili smo prve informacije o razmjerima šteta ovog velikog požara. Uništeno je između desetak i 20 kuća, nema ljudskih žrtava, nitko nije ozlijeđen, sve službe su na terenu”, rekao je Plenković i zahvalio vatrogascima i domaćima koji brane kuće.

O sezonskim vatrogascima je rekao: “Ove godine je očito velika potražnja u turizmu, radne snage u Hrvatskoj nedostaje u raznim branšama.”

Komentirao je i pilote kanadera: “Tu su danas bila tri kanadera, radili su koliko su god mogli. Ne mogu letjeti po noći. Hrvatska ima šest kanadera, od čega su dva na remontu. Pilota ima dovoljno.”

“Ne možemo utjecati na dinamiku klimatskih promjena”

Naglasio je da je Hrvatska ustrojila jako dobar sustav civilne zaštite. “Ne možemo utjecati na dinamiku klimatskih promjena, žege i povećane rizike od požara”, rekao je Plenković .

Uistinu od svih stvari koje su se mogle reći da se ovakvo nešto izjavi? Po Plenkoviću nikad na Jadranu nije bilo prije požara, ali evo ove godine nas baš zadesile klimatske promjene. Ljudima gore kuće, ostaju bez svega a on izvali ovakvu glupost… Koliko se vatrogasaca moglo platiti i opreme nabaviti za ona neiskorištena cjepiva?

Vatrogascima uistinu svaka čast! Tako važan, odgovoran, opasan posao, a tako malo cijenjen i plaćen.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button