Kultura

Šesti autobus: Film koji morate pogledati

Renomirani domaći autor Eduard Galić slovi za najproduktivnijeg hrvatskog redatelja, a posljednje njegovo ostvarenje je film Šesti autobus. Isti je nastao u produkciji umjetničke organizacije MissArt i pod produkcijskom palicom Dominika Galića.

Riječ je o ratnoj drami koja tematizira pad Vukovara. Šesti autobus bavi se vukovarskim misterijem nestanka tzv. šestog autobusa kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon gotovo trideset godina.

Premisa filma je sljedeća: Mlada Amerikanka pokušava pronaći čovjeka iz svoje prošlosti, koji nikad neće biti pronađen i to tijekom najvećeg sukoba na europskom tlu od Drugog svjetskog rata – bitke za Vukovar. Riječ je o potrazi za identitetom i istinom na mjestu gdje je istina selektivna i često neuhvatljiva. Ispod te potrage ključa potreba za vjerom, vezom i otkupljenjem.

Glumačku ekipu potresne drame predvode Marko Petrić i Zala Đurić, a uz njih se pojavljuju Rade Vulin, Živko Anočić, Pavla Matuško i Ozren Grabarić. Film Šesti autobus u kina je stigao 17. studenoga, upravo uoči obljetnice pada Vukovara a zasada bilježi odličnu gledanost u kinima.

Radi se o iznimno emotivnom, no istovremenom mučnom i bolnom filmu koji će vam sigurno izmamiti suze ali film svakako vrijedi pogledati. Na kraju “Šesti autobus” je film o buđenju i slobodi, film koji se temelji na izvorima prikupljanim više od 10 godina.

U nastavku vam donosimo najavni video:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button