Svijet

Policijski sat za necijepljene: Nema napuštanja kuće osim ako razlog nije valjan!

U Stuttgartu je na snazi policijski sat te svi oni koji nisu cijepljeni ili nisu preboljeli koronu ne mogu napustiti kuću. Iznimka može biti jedino valjan razlog. Ali kako se to kontrolira?

Zbog povećanog broja oboljelih od covida, od početka tjedna u Stuttgartu su na snazi ​​noćna ograničenja izlaska za neimunizirane osobe, prenosi Stuttgarter Zeitung.

Za razliku od prošle godine, policijski sat zahvaća samo necijepljene. Cijepljeni i oporavljeni ljudi nisu pogođeni. Svatko tko nije cijepljen ili nije ozdravio može napustiti kuću samo između 21:00 i 5:00 ujutro iz valjanih razloga sve dok vrijedi policijski sat.

To praktično znači da, ukoliko nemate uistinu valjan razlog, ne možete u noćnim satima izaći iz svog vlastitog doma.

Kako grad Stuttgart zapravo provjerava usklađenost s ovom korona mjerom?

Kako je u srijedu objasnio Martin Thronberens, glasnogovornik grada Stuttgarta, ne postoje ciljane provjere mogućih korona grešnika u ovom njemačkom gradu. “Policija ne provjerava striktno poštivanje policijskog sata za necijepljene u sklopu svojih patrola. To se radi nasumično i od slučaja do slučaja”, kaže glasnogovornik grada. Grad također ne ispituje posebno usklađenost sa zahtjevom za maskom FFP-2 – za to su odgovorni operateri odgovarajućih objekata.

Prevedeno to znači da se osobe koje nisu cijepljene provjeravaju samo “ako postoji sumnja na osobu ili skupinu ljudi”.

Drže li se građani Stuttgarta pravila?

Budući da je policijski sat na snazi ​​tek od nedjelje, još je prerano za reći ponašaju li se građani u skladu sa donesenim ograničenjima, rekao je glasnogovornik grada. “Ograničenja u Stuttgartu ponovno će se ukinuti ako sedmodnevna incidencija padne ispod praga od 500 slučajeva zaraze u pet uzastopnih dana.”

Do tada, osobe koje nisu cijepljene smiju noću boraviti izvan svoje kuće “ako postoji valjan razlog”. To je, na primjer, posjećivanje supružnika ili životnih partnera, medicinska njega, bavljenje profesijom ili volontiranje, na primjer u vatrogasnoj brigadi, ili jednostavno vježbanje na otvorenom.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button