Domovina

Za organizaciju rođendana komunističkog diktatora Josipa Broza Tita se uvijek nađe novca. “TAMBURATI” će TBF!

Dan mladosti je bila priredba i sastavni dio kulta ličnosti u čast komunističkog diktatora Josipa Broza Tita u SFR Jugoslaviji. Iako je davno umro, njegov kult ličnosti i dalje živi.

“Štafeta mladosti” je palica koja je išla kroz cijelu SFRJ, te svakog 25. svibnja dodjeljivana “doživotnom predsjedniku” (što je eufemizam za diktatora) Josipu Brozu Titu. Taj datum proglašen je njegovim rođendanom (nakon što Tito “preživljava” Desant na Drvar, prilikom čega je stradao njegov pas), premda je Tito rođen 7. svibnja.

1987. godine, u Sloveniji je izbio skandal kada je na natječaju za plakat za “Dan mladosti” pobijedila subverzivna umjetnička grupacija “Neue Slowenische kunst”, koji je zapravo bio minimalno prepravljeni propagandni nacistički plakat. Time su iz NSK uspjeli dokazati da se estetika, time i mentalni sklop, komunista i nacista ne razlikuju pretjerano.

Unatoč svemu, redovito se nekoliko tisuća Titovih obožavatelja, uglavnom treće životne dobi, skuplja u Kumrovcu kako bi obilježili “godišnjicu njegova rođenja”.

Tako je i ove godine Savez društava “Josip Broz Tito” Hrvatske objavio program održavanja “Dana mladosti – radosti” u subotu 27. svibnja u Kumrovcu, gdje će ove godine glavna atrakcija biti spomenuti koncert poznate splitske grupe The Beat Fleet (TBF), uz nastupe Partizanskog zbora iz Zagreba, sopranistice Barbare Othman i Marjana Krajne.

Pozdravne govore održati načelnik Kumrovca Robert Šplajt  i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar (SDP). Prigodne govore održat će predsjednik Saveza društava “Josip Broz Tito” Jovan Vejnović  i predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin, a nakon pozdrava predstavnika boračkih udruženja iz drugih jugoslavenskih republika završni govor održat će bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Dan mladosti održava se u Kumrovcu uz podršku Općine Kumrovec i Krapinsko-zagorske županije, a okupljanja su započela 2001. godine na inicijativu osnivača Saveza društava “Josip Broz Tito” Tomislava Badovinca.

Prošlog je vikenda Domovinski pokret izveo perfromans u Kumrovcu, kojom prilikom su prekrili Titov kip i upozorili da se radi o počinitelju nekih od najgorih zločina protiv čovječanstva i komunističkom satrapu.

Proslava rođendana u čast komunističkog diktatora Josipa Broza Tita u Kumrovcu 2010. godine

Izvor: braniteljski-portal.com

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button