Magazin

Posljedice uragana na Floridi: Kada se povukla voda, zapalili se električni automobili!

Vatrogasci su zamolili vlasnike električnih automobila koji su stradali u poplavama da ih maknu iz garaža i premjeste u nenaseljena područja.

Uragan koji je pogodio američku saveznu državu Floridu prošao je, a za njim se još zbrajaju posljedice. Neke od njih su naknadne i tiču se automobila, koji su ionako za otpis, ali hitnim službama daju dodatni posao. Nakon što je uragan Ian prošao kroz Floridu (SAD) mnogi automobili koji su bili potopljeni su se zapalili kada se voda povukla, prenosi revijahak.hr.

Vatrogasci savezne države Floride nemaju dovoljno kapaciteta da ugase desetke električnih automobila koji su sami počeli gorjeti. Riječ je o osobnim automobilima koji su bili potopljeni u slanoj vodi. Očigledno je izvor plamena u kemijskoj reakciji koju proizvodi mješavina litija iz baterija sa slanom morskom vodom.

Vatrogasci su zamolili vlasnike električnih automobila koji su stradali u poplavama da ih maknu iz garaža i premjeste u nenaseljena područja gdje ne predstavljaju nikakvu opasnost ako se iznenada zapale.

Video: Električni autobus zapalio se u lipnju ove godine, u sveučilišnom kampusu u južnoj kineskoj autonomnoj regiji Guangxi Zhuang, progutavši pri tom tri vozila pored sebe. U incidentu nitko nije ozlijeđen jer su vatrogasci brzo ugasili vatru u roku od 20 minuta.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
revijahak.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button