Svijet

NAKON NIZOZEMSKIH I POLJSKI I TALIJANSKI POLJOPRIVREDNICI USTALI PROTIV VLASTI !!!

Poljski i talijanski poljoprivrednici pridružili su se prosvjedima u Nizozemskoj, s porukom: “Mi nismo robovi, mi smo farmeri! Ne možemo spojiti kraj s krajem!”. Neopravdano povećanje cijene sirovina i osnovnih životnih namirnica bacilo je poljoprivredni sektor na koljena.

Talijanski poljoprivrednici poslali su upozorenje političarima: “Idemo u Rim!”

Njemački poljoprivrednici podržali su također nizozemske poljoprivrednike i zajedno su blokirali kružni tok u Heerenbergu na granici između Njemačke i Nizozemske.

Podsjetimo, u Nizozemskoj se proteklih tjedan dana odvijaju najveći prosvjedi poljoprivrednika, koji zahtjevaju odbacivanje nedavno objavljenih planova Vlade prema kojima bi smanjili količinu stoke za 30 posto.

Ova odluka nizozemske vlasti u stvarnosti nije odluka nizozemske vlasti, već odluka Europske Unije za dugoročno smanjenje “štetnih plinova” na njezinom cijelom području. Imajući to na umu postaje jasnije zašto u formiranju i prihvaćanju zakona nije bilo puno brige za poslove i živote “nekih tamo nizozemskih farmera”.

Nizozemska, drugi najveći izvoznik poljoprivrednih proizvoda u svijetu, jedna je od najvećih emitera stakleničkih plinova u Europi, posebno dušika, za što se velikim dijelom okrivljuje gnojivo i gnojivo proizvedeno od stoke.

No poljoprivrednici smatraju da su nepravedna meta za razliku od velikih poduzeća i industrije.

Nizozemski farmeri su blokirali prometnice, zračnu luku, čak je policija pucala na traktore, bacili su gnojivo na zgradu vlade i ispred trgovačkih centara. U toj državi koja se nalazi u centru Europe i koja je kao ”primjer” demokracije policija puca na prosvjednike čiji je jedini zahtjev da ih se ne uništi.

KOD NAS POLJOPRIVREDNICI ŠUTE, MOŽDA ČEKAJU DA IM NIZOZEMSKI POLJOPRIVREDNICI RIJEŠE OGROMNE I NAGOMILANE PROBLEME!!!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button