Domovina

OD NEDJELJE MOŽETE TESTIRATI VAŠU ZDRAVU DJECU.Usput testirajte i vlastitu inteligenciju.

Testovi za testiranje djece na COVID već danas su stigli u Hrvatsku, a sad slijedi njihova distribucija po školama, javlja HRT.

Započela je distribucija testova za brzo antigensko samotestiranje učenika na COVID-19. Prvi dio, njih oko 300.000, jučer je otišlo prema Dalmaciji, naveo je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

– Idemo prioritetno prema otocima, tu je nešto teža distribucija, i zato smo išli prvo prema dalmatinskim regijama. Ostatak do milijun stiže danas ili je možda već danas čak u skladištima Civilne zaštite, i tog trenutka kad se ti testovi zaprime u Civilnoj zaštiti, isti čas idu dalje prema školama. Mislim da će do kraja tjedna ili početkom sljedećeg tjedna sve škole raspolagati testovima – rekao je Fuchs u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” te naglasio da je testiranje dobrovoljno te da je riječ o postupku ukidanja samoizolacije učenika. 

Odluka o testiranju djece izazvala je opravdano veliko negodovanje roditelja a također predstavlja značaj financijski izdatak.

Protekle subote navečer na glavnim trgovima u nekoliko hrvatskih gradova prosvjedovalo se protiv testiranja djece. Na okupljanje je pozvala Inicijativa “Slobodni zajedno”. Pedesetak građana okupilo se u subotu na prosvjedu na trgu Kralja Tomislava u Zagrebu.

Nina Kalember, prosvjednica, kazala je kako prosvjeduju protiv prisilnog testiranja i cijepljenja djece i mladih, jer ne žele da se zdrava djeca cijepe i da ih se maltretira gurajući im štapiće u nos, prenosi Nova TV.

Mnogi od njih redovito su sudjelovali u prosvjedima na Markovu trgu. Između ostalog, posebno su nezadovoljni najavljenim testiranjem učenika.
Andrija Klarić, prosvjednik, izjavio je kako “maltretiraju djecu, troše velika sredstva, dok istovremeno u školama nema sapuna, nema toplog obroka”.

Skupljali su i potpise za inicijativu kojom žele spriječiti da se mjere uvedu među najmlađima.

“Prekinite eksperimentalne mjere”

Zvonimir iz Zagreba boji se, kaže, da bi to mogao biti korak prema obaveznom cjepivu i zato se ljudi bune protiv testiranja djece. Subotnji prosvjed pratila je policija. Na okupljanje ih je pozvala Inicijativa Slobodni zajedno i to u 17 gradova diljem zemlje.
Dvadesetak građana okupilo se i u Osijeku. Dino Matovac kazao je kako želi “da prekinu provoditi eksperimentalne mjere i cijepljenje eksperimentalnim cjepivom”. Testiranje naziva torturom.

Zdenka, jedna od prosvjednica, kaže kako zna što se događa u školama i s djecom: što se tiče izolacija malo malo pa idu u izolaciju, a djeca zdrava sjede kod kuće.

Kako smo pisali, nabavlja se 3 milijuna testova za samotestiranje učenika. Ta je količina dovoljna za mjesec dana. Od tog broja, milijun se testova odnosi na rezervu za slučaj potrebe dodatnog testiranja razreda tijekom tjedna zbog pojave pozitivnih učenika. Ravnateljstvo za robne zalihe provelo je postupak otvaranja i analize ponuda za nabavu brzih antigenskih testova (BAT) za samotestiranje učenika te je donesena odluka o nabavi tri milijuna komada testova, izvijestilo je proteklog petka Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Cijena je BAT-a je 6,95 kuna s PDV-om. Ugovoren je datum isporuke za prvu tranšu najkasnije do 9. veljače, a ostatak od dva milijuna testova bit će isporučen u roku 14 dana.

Svakom je već jasno da je jedini razlog zašto još uvijek imamo covid-potvrde i što se uvodi testiranje za djecu je to što pojedinci koji imaju utjecaj na odluke jako dobro zarađuju na stalnom PCR i antigenskom testiranju velikog broja ljudi. Kad god platite(direktno ili indirektno kroz poreze) neki PCR, ili antigenski test, znajte da je i preko 80% tog iznosa ide u džepove nekog koronaprofitera. Nadamo se da će naše službe pratiti gdje su završile te milijarde i da će sve korupcijske radnje koje su se pri tome dogodile biti procesuirane.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button