Svijet

Trump optužio ljevičarske Demokrate da se u sudstvu služe komunističkim metodama iz doba SSSR-a

Bivši predsjednik Donald Trump oglasio se o demokratskim tužiteljima koji istražuju i pokreću pravne slučajeve protiv njega dok se kandidira za Bijelu kuću, rekavši za “Tucker Carlson Tonight” u ekskluzivnom intervjuu u utorak da neće odustati od predsjedničke utrke ako bude osuđen, piše Fox News

Trump je optužio ljevicu da se oslanja na taktiku iz bivšeg Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika (SSSR) da ga zaustavi. Domaćin Tucker Carlson primijetio je da demokrati poput okružnog tužitelja okruga New York Alvina Bragga izgleda pokušavaju spriječiti Trumpa da dođe na opće izbore povezujući ga u tužbama i optužujući ga za zločine.

Trump: Stare sovjetske metode

“Stari sovjetski proces”, odgovorio je Trump, naizgled referirajući se na mantru pripisanu sovjetskom ministru unutarnjih poslova Lavrentiju Beriji: “Pokažite mi čovjeka, pokazat ću vam zločin.”

“To je tako zastarjelo, rokovi zastare teku godinama”, rekao je, ponavljajući kritike pravnih znanstvenika koji su analizirali Braggovu optužnicu. Trump je obećao da “nikada neće odustati” ako bude osuđen.

Mnogi Demokrati užasnuti suđenjem Trumpu

Trump je dodao da, dok ga mnogi demokrati nazivaju “užasnim” i “krivim”, bilo je nekih koji su ga iznenadili tvrdnjom da je nevin.

“Mislim da sam otpustio Andrewa McCabea, [pomoćnika direktora] FBI-a. Izašao je. Rekao je ‘nemaju slučaj’.”

Dodao je da je bilo i drugih manje pristranih pravnika koji su u biti ponovili njegovu nevinost ili tvrdnju da Bragg nema slučaj. Bivši predsjednik ukazao je na bivšeg saveznog tužitelja New Yorka Andrewa McCarthyja, profesora Jonathana Turleya sa Sveučilišta George Washington i profesora prava na Harvardu Alana Dershowitza, nazivajući ih “ljudima niže sredine”.

“Razmisli o tome, Tuckeru. Prošao sam kroz sedam godina istrage”, rekao je, dodajući da nakon što su demokrati konačno bili uspješni u dobivanju višegodišnjih njegovih poreznih prijava, nisu mogli naći malo toga spornog.

Izvor:FoxNews /narod.hr

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button