Sport

Bravo Luka! Modrić ispred Messija, Kovačića i Brozovića

Isplivao čudesan podatak iz Katra. Naime, Luka Modrić je poslao najviše dodavanja prema naprijed od svih igrača na prvenstvu.

Prije dva tjedna hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu u Katru. Vatreni su u dvoboju za treće mjesto pobijedili neugodni Maroko 2:1 i zasluženo došli do medalje. Nakon utakmice Luka Modrić je u brojnim izborima završio u najboljih 11 Svjetskog prvenstva, a FIFA ga je proglasila za najboljeg trećeg igrača turnira, iza Mbappea i Messija.

Tako je Modrić samo nastavio dominaciju koju godinama pokazuje, a isplivao je i sjajan podatak s prvenstva. Naime, Modrić je poslao najviše dodavanja prema naprijed od svih igrača na prvenstvu. U sedam utakmica 61 put je plasirao loptu prema protivničkoj polovici.

Iza njega je Lionel Messi. Sjajni Argentinac je u sedam utakmica to napravio 12 puta manje završio turnir s 49 lopti prema naprijed. Među deset najboljih su još dvojica Hrvata. Mateo Kovačić je šesti sa 31 dodavanjem, a Marcelo Brozović je sa 25 na osmom mjesto najboljih dodavača.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
gol.dnevnik.hrl

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button