Sport

Kome se žuri otjerati Modrića iz hrvatske reprezentacije?

Luka Modrić je i sa 39 godina još uvijek naš najbolji igrač što je dokazao maestralnom partijom protiv Italije, pa tko i zbog čega nastoji otjerati Luku iz reprezentacije?

Nakon remija s Italijom (1:1) u trećoj utakmici grupne faze Europskog prvenstva i ispadanja Vatrenih s turnira na koji se otišlo s velikim ambicijama dio medija, ”stručnjaka”, ”analitičara”, komentatora, poprilično agresivno inzistira na smjeni generacija. Naravno da je ona, dakle, smjena, prirodna i da će do nje doći, ”milom ili silom”, međutim, reprezentacija, ponovimo, nije klub, za reprezentaciju UVIJEK moraju igrati najbolji, bez obzira na godine. piše Miroslav Herceg za narod.hr .

Modrić je vođa, stvarni vođa, ove hrvatske reprezentacije, Dalićeva produžena ruka na terenu i u svlačionici.

Pogotovo im je na tapeti kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji je prije samo nekoliko tjedana, a nakon što je Real Madrid osvojio novu Ligu prvaka, po tim istim kritičarima, bio najbolji veznjak Europe. Zar je Luka Modrić prije samo mjesec dana bio deset godina mlađi, a tada su svi, pa i ti agresivni kritičari, inzistirali na Lukinom ostanku pod hrvatskim nogometnim stijegom barem još jedan reprezentativni ciklus, odnosno do Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Ako će Modrić kod Carla Ancelottija u Realu imati status kakav je imao tijekom nedavno završene sezone nema razloga da i dalje ne bude stožerni igrač Vatrenih, naravno, s reduciranom minutažom.  Modrić je vođa, stvarni vođa, ove hrvatske reprezentacije, Dalićeva produžena ruka na terenu i u svlačionici.

Kome se žuri, jer kad jednom ode više se nikad neće vratiti?

Kome se žuri otjerati Modrića, i gdje se to Modrić sprema a da svi, od navijača do trenera, govore o Lukinom posljednjem plesu koji eto, nažalost, nije najbolje završio? Čak je i jedan Zoran Vulić rekao kako je šteta da se Luka nije oprostio na bolji način.

Kod koga, kada, je Luka najavio odlazak? Nakon remija s Italijom Modrić nije najavio odlazak već je jasno rekao kako sad za takvu odluku nije ni vrijeme ni mjesto, dakle, Luka je možda odluku donio ali je s nikim nije podijelio. Kako je prije dva dana u sjajnom, za Britance pomalo iznenađujućem kad je Hrvatska u pitanju, članku, posvećenom hrvatskoj reprezentaciji, Luki Modriću, njegovoj osobnoj, obiteljskoj tragediji tijekom Domovinskog rata, velikosrpske agresije na Hrvatsku, BBC zaključio veliki kapetan jednako tako velike  hrvatske generacije, ima namjeru ostati do SP-a 2026.

Dakle, ”last dance” hrvatskog virtuoza tek nas očekuje. I takva mogućnost trebala bi radovati sve iskrene navijače hrvatske reprezentacije, a njih je preko 90 posto, sve iskrene analitičare, stručnjake, trenere… Naime, živjeti s Modrićem nosi sa sobom dimenziju više. Ako će kapetan, kakvog nikad nismo imali, kakvog vjerojatno nikad više nećemo imati, svoj posljednji ples otplesati u dalekoj Kanadi ne zaboravimo, ptice, pa makar i podrezanih krila, umiru pjevajući.

Cijeli tekst možete pročitati na narod.hr.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button