Svijet

Kardinal Müller: Nikad nisam zamišljao da ću svjedočiti zabrani mirnog političkog skupa. Ovo je kao nacistička Njemačka!!!

Kardinal Gerhard Ludwig Müller govorio je na međunarodnoj konzervativnoj konferenciji NatCon Bruxelles 2, u pratnji policijskih jedinica koje su stajale nekoliko metara dalje.

Policajce je na mjesto događaja pozvao gradonačelnik regije Bruxelles koji je neuspješno pokušao spriječiti događaj. „To je kao nacistička Njemačka“, rekao je kardinal, okrećući se Rodu Dreheru, autoru poznate knjige „The Benedict Option“. Oba panelista su sudjelovala na konferenciji u isto vrijeme.

„Nikad nisam zamišljao da ću svjedočiti zabrani mirnog političkog skupa u navodno slobodnoj i demokratskoj zemlji”, komentirao je Dreher na svom blogu. „Ali to se zamalo dogodilo danas u Belgiji – u Bruxellesu, glavnom gradu Europske unije”, naglasio je. „Na neki način sam zahvalan za ono što se dogodilo, pogotovo dok Europa ide prema parlamentarnim izborima u lipnju”, rekao je Dreher.

„Glasači moraju točno znati kakva će biti njihova budućnost ako se ovi moroni ne zaustave… Bio je to šokantan događaj koji je imao duboke reperkusije na slobodu u Europi“, istaknuo je. Odlukom gradonačelnika bruxelleske regije Emira Kira, socijalista turskog podrijetla, policija je pozvana na mjesto događaja. Političar je tražio da se prekine međunarodna konferencija konzervativnih skupina, koja navodno predstavlja prijetnju javnom redu.

Nakon noćne borbe odvjetnika, Državno vijeće poništilo je nalog socijalističkog gradonačelnika i konferencija je drugog dana započela bez problema.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
vigilare.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button