Izbor uredništva

Hoće li ikada HRT, RTL, Index i slični prenijeti ovu vijest?

Nakon nove skandalozne šutnje HRT- a, RTL-a ( pogotovo Mojmire Pastorčić i Zorana Šprajca koji su svakom loncu pokolopac), Indexa i i ostalog tzv. mainstreama o vijesti koja bi nam svima trebala biti iznimno bitna prenosimo ju na, kako mu neki tepaju, rubnom portalu crodex.net;

Pfizerov direktor Research and development sektora na snimci je uhvaćen kako govori da Pfizer trenutno eksperimentira s mutiranjem covid virusa kako bi ubrzao proces proizvodnje novih cjepiva.

Etičku upitnost i opasnost po javno zdravlje takvih eksperimenata ne treba posebno naglašavati. I dotični gospodin ih je sam naveo u nastavku videa, dodavši kako vjeruje da je i sam covid virus iscurio iz laboratorija nakon sličnih takvih eksperimenata.

Reakcija mainstreama, doduše, nije isključivo sačinjavala indikativno propagandno prešućivanje, već i cenzuru svih koji su o ovoj vijesti pisali, uključujući i samu agenciju koja ju je prva prenijela. O tome smo naravno već pisali o čemu više OVDJE

Iskoristit ćemo, stoga, ovu priliku da, osim izvještavanja o ovoj bombetini od vijesti, čiji sadržaj graniči sa zločinom protiv čovječnosti, još jednom poučimo fact-checkere o tome što je istina, što činjenica, a što laž.

Istina je, slijedeći teoriju korespondencije, svaka tvrdnja čiji sadržaj odgovara (korespondira) s činjenicama realnosti.

Rečenica “direktor sektora Pfizera izrekao je da njegova tvrtka radi eksperimente mutiranja covid virusa” ISTINITA je jer se taj događaj (dakle, izgovaranje te rečenice od navedene osobe) uistinu zbio.

To možemo vidjeti iz objavljenog videa – koji, kako sada stvari stoje, nije montiran (da je, budite sigurni da bi Pfizerovi lobisti to odavno rekli). Posljedično, zamračivanje vijesti koje prenose te informacije neizbježno je jednako cenzuri jer u njima nema ništa lažno.

Opravdanje fact-checkera kako za takve tvrdnje “nema dokaza” nema apsolutno nikakvog smisla jer I) nismo sigurni za što točno nema dokaza – za to da Pfizer radi takve eksperimente ili za to da je njihov direktor sektora to izrekao, i II) jer za obje te mogućnosti postoje iznimno čvrsti dokazi.

Tvrdnja 1:

Pfizer radi eksperimente kojima mutira covid virus kako bi ubrzao proizvodnju cjepiva.
Dokaz: Njihov PROVJERENO visokorangirani zaposlenik je to izrekao.

Tvrdnja 2:

Pfizerov zaposlenik je izrekao da Pfizer radi eksperimente kojima mutira covid virus kako bi ubrzao proizvodnju cjepiva.
Dokaz: Objavljena snimka na kojoj dotična osoba svojim glasom izgovara navedenu rečenicu.

Za što točno, dakle, ovdje nema dokaza, dragi cenzuristi?

Radi li Pfizer doista takve eksperimente još uvijek ne možemo znati sa stopostotnom sigurnošću, ali za to postoje čvrste indicije, zbog čega cenzura pod opravdanjem “manjka dokaza” nije ništa drugo doli novo držanje ljestava fašistoidnom djelovanju interesnih moćnih grupacija.

Zaključak o tome što o našoj realnosti govore činjenice:

I) da se farma-korporacija, čije proizvode smo do jučer agresivnim ucjenama bili prisiljavani konzumirati, vrlo vjerojatno igra Boga, dovodeći nas sve u opasnost,

i II) da šira javnost o tome ne samo ciljano šuti već i cenzurira svakog tko se usudi izreći ono što je svojim očima vidio.

S pravom na kraju postavljamo pitanje: Tko su vlasnici hrvatskih medija?

Izvor: Sapere Aude

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button