Video

Video: Zaiskrilo između Vidović Krišto i Branka Bačića

Danas je održana sjednica Antikorupcijskog vijeća vezano uz upravljanje Inom, a na saslušanje su pozvani premijer Andrej Plenković, bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, bivša zamjenica predstojnika Ureda premijera Tena Mišetić te nekadašnji čelnik Janafa i USKOK-ov optuženik Dragan Kovačević. Međutim, prije toga je zasjedao saborski Odbor za Ustav koji bi trebao odlučiti hoće li tog saslušanja uopće biti odnosno je li ono u skladu sa saborskim Poslovnikom.

Šef SDP-a Peđa Grbin je rekao da niti za vrijeme Ive Sanadera nitko nije sprečavao Antikorupcijsko vijeće da provodi javna saslušanja osoba koje bi mogle imati saznanja o korupciji ili su u njoj sudjelovali. “Udarom na demokraciju pokušavate prikriti lopovluk”, poručio je Grbin.

Zaiskrilo između Vidović Krišto i Bačića

HDZ-ov Habijan kazao je da se ovdje radi o “bezuspješnom pokušaju ujedinjenja oporbe”.

Mostov Nikola Grmoja, inače predsjednik Antikorupcijskog vijeća, Habijanu je poručio kako može biti nezadovoljan, ali da saslušanje ne može zaustaviti. “To neko partijsko pravo u kojemu se koristite smicalicama da zaustavite ovo saslušanje mi nije jasno. Cilj je da ovo tijelo predloži stvari koje idu u smjeru poboljšanja borbe protiv korupcije”, kazao je mostovac.

Karolina Vidović Krišto (NZ) je spomenula da je HDZ-ov Branko Bačić “nosio torbe s crnim novcem”, na što je on rekao da “nikakve novce nije nosio”.

Burnu raspravu pogledajte u nastavku:

Podsjećamo, bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević Uskoku je rekla kako je Bačić nakon Sanaderova odlaska znao da u HDZ dolazi crni novac i tko ga dobiva. Uskoro joj je rekao da prestane s isplatama i pitao je ima li kakvu evidenciju. Donijela mu je bilježnicu i zajedno su je uništili. 

Branko Bačić je i sada jedan od najistaknutijih HDZ-ovaca i demantirao je optužbe a čudno je da Uskok nikada protiv njega nije pokrenuo istragu i podigao optužnicu. 

Inače ,za Bačićev ulazak u sam vrh HDZ-a navodno su zaslužni Miroslav Šeparović i Vladimir Šeks s kojim ga vezuje i kumstvo.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button