DomovinaVideo

POVIJESNI DAN KOJI HRVATI PAMTE! 16. 11.2012. Oslobođenje hrvatskih generala!

POVIJESNI DAN!!! 16. studenog 2012. Žalbeno vijeće Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu ukinulo je presudu raspravnog vijeća i oslobodilo generale Antu Gotovinu i Mladena Markača…

Generali su isti dan posebnim avionom hrvatske vlade prebačeni u Domovinu. Kada je glavna uporna haška tužiteljica Carla del Ponte 2001. poslala u Zagreb tajnu optužnicu, Gotovina se odlučio na bijeg. Uz veliki pritisak Haškog suda i svesrdnu pomoć hrvatske vlade hrvatski general uhićen je nakon četiri godine.

Gotovini su se u Haagu pridružili naknadno optuženi generali Ivan Čermak i Mladen Markač pa je slijedila višegodišnja sudska trakavica jer suđenje je započelo tek 2008. Tužitelji su tražili osuđujuću presudu po više točaka optužnice kojom bi bili uzdrmani temelji legitimnosti Domovinskog rata, odnosno hrvatske borbe za neovisnost.

VIDEO – Povijesni dan-konačno oslobođenje Ante Gotovine i Mladena Markača

General Čermak pušten je na slobodu, no Markač i Gotovina drakonski su osuđeni u travnju 2011. na dugogodišnje kazne zatvora. U Hrvatskoj ta je vijest dočekana s ogorčenjem i nevjericom, posebno dio o „udruženom zločinačkom pothvatu u cilju etničkog čišćenja srpskog naroda“. Kada je sudac Theodor Merron, odbacivši sve točke optužbe, poništio nepravednu optužbu i naložio automatsko oslobađanje u Hrvatskoj je nastala euforija Hrvata nezabilježena još od okončanja oslobodilačke operacije „Oluja“.

dan
Naslovnica Jutarnjeg lista već je tiskana i jasno je što su u tom listu očekivali i željeli-osuđujuću presudu-ali su se grdno prevarili-Hrvatski su generali oslobođeni!

Ipak pojedini mediji i čelnici pojedinih nevladinih organizacija, koji su podržavali tezu o „udruženom zločinačkom pothvatu“, a Gotovinu prikazivali kao krivca i uoči presude ga pozivali na pokajanje, nisu bili zadovoljni oslobađajućom presudom.

Prisjetite se dana kada su oslobođeni Gotovina i Markač - Večernji.hr
Neka pati koga smeta!

Stoga je poruka mira Ante Gotovine upućena s dočeka na prepunom zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića imala posebnu važnost za sve koje je oslobađajuća presuda šokirala u pozitivnom ili negativnom smislu.

Podsjetimo se čitanja oslobađajuće presude Hrvatskim generalima i Hrvatskoj!

Neka pati koga smeta!

Cijela je Hrvatska bila na nogama u iščekivanju čitanja presude za koju su mnogi vjerovali da će biti oslobađajuća ali je bilo mnogo onih koji su priželjkivali suprotno. No na njihovu žalost generali su oslobođeni po svim točkama optužnice i sretno se vratili u svoju Hrvatsku za koju su se borili i na kraju čisto vojnički i izborili zajedno sa hrvatskim braniteljima kojih je bilo najviše sa suzama u očima, kao i mnogih drugih razboritih Hrvatica i Hrvata. Veselju nije bilo kraja, što se jako dobro vidi i u priloženim videima.

Ovom oslobađajućom presudom smo napokon postali slobodna država. No, ne smijemo zaboraviti koliko su se neki zdušno trudili da generali budu osuđeni pa da im se njihova ex Jugoslavija na njihov način ostvari. Ali pravo i pravda su rekli svoje.

VIDEO – Split o oslobođenju naših heroja – 16.11.2012.

VIDEO – Slavlje na Šibenskom mostu – 16.11.2012.

Video – Zagreb, izricanje konačne presude našim herojima

Neka nam dugo u zdravlju i veselju sa svojim obiteljima požive naši časni i čestiti Hrvatski generali!! A onima drugima, što drugo reći do: neka pati koga smeta!…

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
braniteljski-portal.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button