Izbor uredništvaVideo

Znanstvena fantastika: Bill Gates ima nova predviđanja, ovaj put se radi o…

Ruku na srce, ovo nije prvi put da je Bill Gates predviđao stvari koje će promijeniti svijet – govorio je o novoj pandemiji koja će ugroziti svijet, a nedevno je i pričao o tehnološkom konceptu ‘elektroničkih tetovaža’.Bivši šef Microsofta oduševljen je proizvodom kompanije Chaotic Moon – inovativnoj elektroničkoj tetovaži.

Kontroverzni bogataš Bill Gates s vremenom je postao nekom vrstom tehno gurua nove tehnološke stvarnosti. Suosnivač Microsofta tako je nedavno predvidio da će uskoro stići tehnologija koja će, među ostalim, zamijeniti sve smartfone, prenosi tportal.

Riječ je o proizvodu kompanije Chaotic Moon – biotehnološkoj spravi koja nastoji analizirati i sakupljati informacije iz ljudskog tijela. Riječ je o tetovaži koja može pohranjivati zdravstvene informacije uz pomoć kojih ćemo moći spriječiti i kontrolirati zaraze te s vremenom poboljšati stvari poput performansi sportaša.

Premda je ova elektronička tetovaža još u razvojnom stadiju, zna se da će se na kožu aplicirati privremeno i to uz pomoć malih senzora i pratioca koji šalju i primaju važne informacije uz pomoć specijalne tinte koja provodi struju.

Znanstvena fantastika: Bill Gates ima nova predviđanja, ovaj put se radi o... 
crodex.net
Foto: D1SoftballNews

Izgleda da inicijalna implementacija elektroničkih tetovaža nije bila dovoljna Gatesu koji smatra da bi ovakvi uređaji mogli postati zamjene za današnje smartfone. Gates je ovu tehnologijiu zamislio kao učinkovit način vršenja poziva, slanja poruka i traženja adresa. Premda trenutno još ne znamo koliko ćemo čekati do dolaska prve elektroničke tetovaže, Gates i tim traže način na koji ju mogu iskoristiti za zadatke koje vrše današnji smartfoni.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button