Zanimljivosti

Svjetska zdravstvena organizacija – tko stoji iza nje?

Svjetska zdravstvena organizacija je UN-ova institucija kojoj je dana ovlast da vodi i štiti zdravlje i dobrobit čovječanstva.

Financira se većinom iz privatnih donacija, od čega većinu čine farmaceutske i biotehnološke korporacije – kojima je, kao što znamo, jedini interes ljudsko zdravlje i dobrobit. Te filantropske organizacije i korporacije, one naravno samo žele da smo svi živi i zdravi.

Još je 2017. godine Associated Press izvijestio da WHO godišnje troši 200 milijuna dolara na putne troškove, što je puno više nego što troše na borbu protiv javnozdravstvenih problema poput AIDS-a, tuberkuloze i malarije zajedno.

Osim privatnih financijera, Komunistička partije Kine je bacila svoje šape na WHO i doslovno kupila WHO vodstvo.

Prilikom imenovanja sadašnjeg glavnog direktora Tedrosa, bilo je otpora i negodovanja, i ostalo je nejasno kako čovjek koji je optužen za zataškavanje tri velike epidemije u Etiopiji dok je bio ministar zdravstva, kako takav čovjek može biti izabran na tako visoko mjesto u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji? Još kad se zna i njegova visoka pozicija u terorističkoj organizaciji Fronta narodnog oslobođenja Tigray, brutalnoj političkoj skupini koja je odgovorna za zločine protiv čovječnosti?

Kome bi mogao dobro poslužiti čovjek takvog profila i takve prošlosti? Tko ga zdušno podupire?

Neizbježni filantropi i dobročinitelji Bill i Melinda Gates i njihova fondacija te notorni Clintoni i njihova fondacija. Svi su oni puni riječi hvale za ovog zdravstvenog lučonošu.

Izvor: Slobodni Zajedno

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button