SvijetVideo

Pakistan je našao rješenje za račune za struju!

PAKISTAN – Masovno paljenje računa za struju može postati jedan od efikasnih načina borbe protiv kolektivnog porobljavanja. To može biti početak.

Barem tako pokazuju ove slike koje nam pristižu iz Pakistana.

Naime, preveliko naplaćivanje elekrične energije i goriva razbjesnilo je stanovnike pakistanske regije Pandžab. Velik broj prosvjednika tako je izašao je na ulice i potpuno zagušio gradske ceste glavnoga grada Lahorea.

Uznemireni prosvjednici blokirali su nekoliko prometnica za sve vrste prometa. Zapalili su gume, dok je veliki broj vozila ostao blokiran u gradu.

Prosvjednici koji su izašli na ulice uzvikivali su protuvladine parole. Izrazili su odlučnost da ne plaćati račune sve dok im se ne povuče korekcija cijena goriva uz ostale poreze. Žele da im se ispostave novi sniženi račune elektrodistribucije.

Neki čelnici bivšeg vladajućeg PTI-a također su se pridružili nekim od prosvjeda i kritizirali vladu koju je vodio Sharif zbog nametanja ogromnih poreza masama, koje se suočavaju s neviđenom inflacijom.

Snimka zaslona / Pakistanski premijer Sharif

Neki prosvjednici također su organizirali demonstracije ispred ureda Lahore Electric Supply Company (Lesco) i zahtijevali od vlade da povuče prilagodbu cijene goriva i druge poreze.

Okupljeni građani također su upozorili vladajuću koaliciju da povuče poreze ili se pripremi za nove prosvjede.

Mnogi poljoprivrednici, vlasnici trgovina, trgovci i radnici također su održali prosvjede u drugim dijelovima pokrajine noseći plakate i račune za struju.

U utorak je premijer Shehbaz Sharif najavio ukidanje fiksnog poreza nametnutog trgovcima u proračunu i odustao od naknada za prilagodbu goriva (FCA) na računima za struju za milijune potrošača.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button