Domovina

SCHMIDT PRAKTIČKI PORUČIO BOŠNJACIMA SLJEDEĆE: OHR mora Hrvatima vratiti prava koja im je oduzeo, vi s tim nemate ništa, to nisu vaša prava nego njihova

Rečenica iz naslova nije Schmidtova, no to im je ukratko poručio. Još da je dodao sljedeće tada bi njegov nastup bio potpuno iskren:

“Imali ste dovoljno vremenam da s političkim igračkama koje smo vam poklonili tako što smo ih oduzeli Hrvatima i vratili vama, završite s Hrvatima i hrvatskim pitanjem, na žalost presuda Ljubić je donešena, i mi moramo poštovati i ustavno i međunarodno pravo, moramo iz vaših ruku uzeti a potom vratiti Hrvatima igračku koju smo im protuustavno oteli a za koju je i Alija Izetbegović potpisao, da će pripadati Hrvatima” – prenosi poskok.info.

Nadodajmo ovome da u odlukama koje je ranije najavio da će nametnuti Schmidt Hrvatima vraća tek mrvice i odluka je privremena dok se ne donese ustavni Izborni zakon.

Podsjetimo, Bošnjaci, demokratska građanska većina, matični narod BIH, jedini koji nisu radili agresiju i zločine:

  • zaprijetili su Austriji i Njemačkoj ratom,
  • Schmidt je dobio prijetnje smrću,
  • ograničena mu je sloboda kretanja a  gospođa Zornić, aktivistica, povela je muslimane na ulice. Začudo iako je anacionalna i ateistična nije povela nit jednog katolika nit pravoslavca. Zašto teta Zornić? Kaj nama fali?

Sve islamističke stranke u Sarajevu, koje se u šali zovu probosanskima, dok u dnevnoj praksi veličaju glavosjeka El Fatiha, turskog osvajača, i ubojicu loze Kotromanić, smatraju da bi davanje prava na predstavničku demokraciju Hrvatima i Židovima te Srbima u FBIH, značilo regresiju i povratak u etničke logike.

Slika: pitanje novinarke Adise Imamović, u stvarnoj službi bošnjačko-muslimanske propagande, su bošnjačko-muslimanski portali namjerno isjekli, kao i odgovor u trajanju od skoro 5 minuta (ovdje). Javnosti su pustili samo snimak gdje je Visoki predstavnik izgubio živce radi novinarke koja se poslije ponašala kao da je pitanje sasvim normalno. Neviđena pristranost kvazinovinarke a u službi bošnjačko-muslimanske propagande / Foto: snimka zaslona YouTube

Dakle etnička logika nije kad Bošnjaci nameću drugima, to je onda građanski pristup, a etnička logika je kad Bošnjaci ne mogu nametati drugima, to je onda fašizam.

Pitali smo tetu Zornić: Teta Zornić, zašto ste protiv toga da Hrvati dobiju pravo na pluralizam i demokratizaciju i konačno se riješe HDZ-a, na što nam je odgovorila: “A tko vam već sada brani da ne glasujete za HDZ i glasujete za neku građansku partiju, recimo SDA”. 

Šalu na stranu no Bošnjaci Muslimani smatraju da je jedini ispravni put građanski put, a građanski put je praksa  da predstavnike Hrvatima, Židovima i Srbima u FBIH, ali i Dervi Sejdiću, biraju Bošnjaci.

Gdje Schmidt griješi kad političare optužuje za igre i naziva ih smećem?

Postavljajući se danas u jedan posve nov životan karakter Schmidt je u Goraždu , sipajući niz uvreda na postojeću političku elitu u BIH predstavio sebe kao nekog kome je stalo do ove države i društva, dok njima političarima, smeću, nije.

Schmidt zaboravlja da se OHR izravno umiješao:

  • u niz izbornih procesa,
  • zakona,
  • amandmana,
  • da je krojio vlade,
  • smjenjivao političare,
  • cijele medije predao na upravu jednima kažnjavajući druge i treće.

OHR je igrač nad igračima.  I umjesto da su poštovali ulogu koju im je dodijelio Ustav BIH i Daytonski mirovni sporazum upravo su oni postali ne “četvrti konstitutivni narod” nego institucija koja si je samododijelila ovlasti na koje prema mirovnom sporazumu nema pravo.

Zadatk OHR je bio da osigura ustavan prostor BIH, i potom se udalji i dopusti normalan proces demokratizacije sva tri društva u BIH, navodi poskok.info gdje možete pročitati više.

Umjesto tog oni su ubacili spletku između Bošnjaka i Hrvata. Srpsko društvo se tako krenulo demokratizirati dok su se Bošnjaci i Hrvati začahurili u novom ratu. I oba naroda su platila cijenu.

Hrvati kao žrtve bošnjačke majorizacije koju im je omogućio OHR a Bošnjaci kao robovi nagona za majorizacijom Hrvata.

OHR je stoga zadnja institucija koja smije nazivati smećem BH političare. Neka prvo krenu od sebe.

Ili za kraj ovog teksta neka nam pokažu u kojem dijelu Daytonskog sporazuma stoji da OHR ima pravo činiti što je činio?

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button