Domovina

Priča postaje sve nevjerojatnija: Pogledajte što je još “isplivalo” o sinu ratnog zločinca Mile Martića

Već danima hrvatski mediji otkrivaju nove detalje o Dušku Martiću, direktoru u tvrtki United media te sinu ratnog zločinca Mile Martića.

Naime, ono što je najviše zgrozilo hrvatsku javnost jest činjenica da je United media, čiji je direktor upravo Martić, vlasnik N1 televizije i Nove TV.

Martić se u United mediji zaposlio prije osam godina i nije formalno ni zaposlenik Nove TV niti produkcijske kuće N1 televizije. Kako neslužbeno doznajemo, hrvatske podružnice United medije nisu presretne s činjenicom da hrvatski mediji sada problematiziraju ovo pitanje, te odgovornost za sve prebacuju isključivo na vlasnika – United mediu.

Podsjetimo, objavljeno je da je Duško Martić sin čovjeka koji je na Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije osuđen na 35 godina zatvora. Milan Martić zaista ima sina Duška koji je u vrijeme njegova bijega nakon završene gimnazije studirao pravo, no mediji koji su se počeli baviti ovom temom tvrde da je direktor tvrtke United media upravo taj Duško, o čemu je pisao i naš portal.

Prvi je javno to problematizirao objavama na Facebooku hrvatski novinar Denis Latin. On je u više postova na društvenoj mreži problematizirao ulogu Martića u hrvatskim medijima. Također, u objavama je osvijestio javnost kako je Duško Martić sudjelovao na prošlogodišnjem Weekend media festivalu u Rovinju. Naime, Martić je rukovoditelj sektora zaštite intelektualnih prava u United Media i vodi sve aktivnosti zaštite sadržaja i borbe protiv krađe intelektualnog vlasništva, u Rovinju je sudjelovao na panelu o cyber sigurnosti.Kako su prošle godine objavili iz Hrvatske udruge poslodavaca, Martić je član Ekspertske grupe pravnika Opservatorije Ureda za intelektualno vlasništvo Europske unije (EUIPO) i predstavlja United Media u Audiovisual Anti-Piracy Alliance (AAPA), Alliance for Creativity and Entertainment (ACE) i Association of Commercial Televisions and Video on Demand Services (ACT). Respektabilan član poslovne zajednice, dalo bi se zaključiti iz navedenog.

Panel koji je tek naknadno pobudio interes javnosti 

Ono što je zanimljivo da je prošle godine na Weekend media festivalu Martić najavljen kao gost iz Hrvatske, a ne Srbije, iako istaknimo, kako za sada nema saznanja o tome gdje Martić živi. Uz njega sudjelovali su Marko Rakar, direktor savjetničkog društva MRAK usluge, Iva Rogović Lekić, predsjednica Uprave Marsh McLennan Hrvatska, Daniel Šimić, glavni direktor za poslovne korisnike A1 Hrvatske, dok je moderator rasprave bio Aco Momčilović, poslovni stručnjak i savjetnik.  Na istom festivalu sudjelovali su i primjerice i novinar i voditelj HRT-ove emisije “Nedeljom u 2”, Aleksandar Stanković, ali i guverner Hrvatske narodne banke (HNB), Boris Vujčić

Mnogi će možda reći da grijesi njegova oca ne bi trebali biti i njegov krimen, međutim alarmantno je da Martić nikada javno nije, barem ostao suzdržan po tom pitanju, već je upravo suprotno i veličao djela svoga oca, osuđenog ratnog zločinca. U ranijem tekstu na ovu temu tako smo podsjetili na situaciju nakon puštanja hrvatskog generala Ante Gotovine iz Haaga, kad se na portalu B92 pojavio tekst “Gotovini da daju Nobela”, autora srpskog redatelja Emira Kusturice, na primjeru čega se Duško razotkrio kao propagator očevih ideja. To je istina bilo prije nego se zaposlio u United mediji.

FOTO: Screenshot

‘Poslednji pasus’

“General nije u Oluji pobio sve što je mrdalo ispred njega, a mogao je?! U tom slučaju, jasno je da ima materijala za Nobelov komitet za mir! Trebalo bi da ga nagrade za ono što je mogao da uradi, a nije”, napisao je tada Kusturica te nastavio. “U zatvoru leži Milan Martić, srpski policajac koji se u Krajini borio za opstanak Srba u Hrvatskoj. On se opirao ideji etničkog čišćenja, ali je optužen za etničko čišćenje! Pošto je Gotovina očistio Hrvatsku od Srba, Martić je optužen za etničko čišćenje Hrvata koji čine devedeset pet posto stanovništva Hrvatske?! Malo je nelogično”, pitao se Kusturica. Upravo ovaj tekst na svom Facebook profilu objavio je Duško Martić s posebnom naznakom pratiteljima da pročitaju “poslednji pasus”, odnosno – onaj koji veliča njegova oca Milana Martića.

Istaknimo, kako je Weekend Media Festival – WMF, prvi regionalni godišnji festival komunikacijske industrije. Festival komunikacijskih znanosti, namijenjen izravnim ili neizravnim djelatnicima u komunikacijskoj industriji, prvotno zamišljen kao mjesto susreta medija, oglašivačkih i PR agencija te marketinških profesionalaca, zbog velikog interesa neizravnih sudionika u komunikacijskoj industriji, razvio se u širi gospodarski forum. Istaknimo kao još uvijek nisu objavljeni svi govornici za Weekend media festival 2024., no svakako će biti zanimljivo vidjeti hoće li i ove godine jedan od njih biti Duško Martić, sin osuđenog ratnog zločinca.

Izvor: direktno.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button