Izbor uredništva

Upravlja li Duško Martić, sin ratnog zločinca Mile Martića, televizijama N1 I Nova TV?

Portal crodex.net među prvima je objavio vijest kako je jedan od direktora u United Media, tvrtki koja je vlasnik Nove TV i N1 televizije u Hrvatskoj, Duško Martić, sin ratnog zločinca Mile Martića.

Na ovu vijest o sinu Milana Martića kao direktoru tvrtke koja je u vlasništvu velikih hrvatskih medija N1 i Nova tv, ne prestaju reakcije.

Hrvatska stranka prava zatražila je očitovanje nadležnih institucija, a kako doznajemo, sutra će se o ovom slučaju očitati još neke političke stranke.

“S obzirom na to da je riječ o medijima koji imaju značajan utjecaj u javnosti, a samim tim moć utjecaja na javno mnijenje, od izuzetne je važnosti znati upravlja li njima sin srpskog ratnog zločinca Mile Martića”, kaže u dopisu predsjednik HSP-a Nikica Augustinović

Imun na informacije o Dušku Martiću kao mogućem sinu ratnog zločinca Milana Martića, nije ostao ni hrvatski istraživački novinar Marin Vlahović, koji se na svom Facebook profilu oglasio o ovom slučaju.

Objavu Marina Vlahovića prenosimo u cijelosti:

Sin ratnog zločinca Milana Martića, sjedi na upravljačkoj poziciji u kompaniji koja je vlasnik N1 i Nove tv, ali to čak nije ni najgora stvar u cijeloj priči, jer djeca ne bi trebala nositi teret grijeha svojih očeva. Suština ovog otkrića je u tome da se Duško Martić ponosi svojim ocem ratnim zločincem i time što je ovaj činio Hrvatskoj i Hrvatima.

Taj zaključak proizlazi iz Duškovih objava na društvenim mrežama u kojima se napada i lažno optužuje general Ante Gotovina, a Milan Martić predstavlja kao junak koji je samo branio Srbe. Po svemu sudeći, to što je ostao na očevoj političkoj liniji, bila mu je najbolja preporuka za spomenutu fotelju i posao.

Navedene činjenice, potrebno je zato staviti u širi kontekst političkog izvještavanja i (dez)informiranja javnosti o raznim aferama od strane ovih medija, kroz razne primjere pristranog i neobjektivnog novinarstva, pa i blaćenja i huškanja protiv neovisnih novinara, što sam par puta i osobno doživio.

Preko takozvane afere Mreža, otkrio sam i kako su pojedini bivši državni dužnosnici i oporbeni političari, nerijetko djelovali u bliskoj vezi i konspiraciji s novinarima i urednicima ovih medija. Ne mislim kako su zbog toga nužno svjesno radili protiv hrvatskih interesa, međutim, vjerojatno ih nije bilo briga za čije interese stvarno rade, zato što im je jedini cilj da promoviraju sebe i dobro žive od prodaje magle i tuđeg rada.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button