Domovina

Nakon svega, sada N1 traži ‘povijesnu istinu’ koja im je cijelo vrijeme stajala pred nosom

Nije na N1 bilo onih koji su dobili otkaze, niti onih koji djeci nisu htjeli nabijati masku svaki dan po nekoliko sati za virus koji se širi aerosolom, a maska takve čestice propušta, niti onih koji nisu mogli u poštu, Finu, na koncert na otvorenom, koji nisu mogli biti uz svoje bolesne…

Nakon tri godine konstantnog širenja panike, zagovaranja diskriminacije, podržavanja svakog poteza korona stožera, ugošćavanja ‘znanstvenika’ koji su poput papagaja ponavljali iste floskule o koroni, cjepivima, covid potvrdama, šišmišima u Wuhanu bez da je ijedan novinar N1 televizije postavio potpitanje, tražio dokaze, propitivao ‘najveću ugrozu od Domovinskog rata’, tražio sukob interesa…

Nakon svega toga, po završetku epidemije, upalila se i njima lampica. No, sada oni kojima su davali toliko medijskog prostora ne žele s njima razgovarati.

Naime, novinarka N1 Nataša Božić željela je u emisiji TNT ugostiti glavnog hrvatskog epidemiologa Bernarda Kaića iz HZJZ-a, no njima više nije fora pričati o tome što je bilo. Razumljivo, nitko ne voli da ga se podsjeća na sve promašaje, stative i faule.

Nagla epidemija kritičkog mišljenja

Nakon što je sudac službeno zviždao kraj, nakon što je ukinuta ovih dana epidemija u Hrvatskoj, u redakcijama je došlo do nagle epidemije kritičnog mišljenja koje bi po habitusu trebalo krasiti svakog novinara.

Nakon unisonog puhanja u isti rog s vlasti, u mainstream medijima su se probudili iz korona sna i sjetili se da bi mogli capacima, berošima, kajićima postaviti i neka ‘neugodna pitanja’.

Košarica iz HZJZ-a

Htjela je to i Božić s N1. Pa tako piše da je Kaića željela u emisiji pitati: ”Što nakon svega kaže struka – jesu li covid potvrde s odmakom od godinu i više dana dokazano bilo sredstvo pomoći ili su pridonijele prodoru virusa među ranjive u bolnici?

Zanima me koliko se efikasnim pokazao lockdown? Zanima me je li zatvaranje bolnica uzrokovalo porast broja otkrivenih karcinoma u kasnoj fazi?

Hoćemo li i sljedeći put zatvoriti bolnice za teško bolesne? Zanima me što znamo o tome, koji su posljednji podaci o učinkovitosti cjepiva protiv koronavirusa za posljednju varijantu? Ovih par milijuna doza cjepiva koje će još doći – štite li uopće i koliko malobrojne koji se žele cijepiti?

Jesu li kompanije koje su proizvele cjepivo provele dodatna istraživanja o njihovoj efikasnosti i rizicima? Jesu li cjepiva dobila bezuvjetne dozvole nadležne europske agencije ili još operiramo s uvjetnim dozvolama?”

No dobila je košaricu.

Crkva kao vreća za boks

Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo više nije do svjetla reflektora pred koje su ovih godina gurali i one koje trebaju i koje ne trebaju. Sjetimo se samo toliko neznanstvenih izjava Capakovih pomoćnica, zamjenica i što već ne.

Nemojmo zaboraviti i novinare koji su na to glasno šutjeli, bez provokativnih pitanja. Ajde, bilo ih je samo kada je u pitanju bilo održavanje misa u koroni.

To je bila prvoklasna provokacija, lupati po šutljivoj većini čije vjerske vođe niti podižu tužbe, niti šalju priopćenja i demantije na tolike uvrede i kriva tumačenja osnovnih istina Katoličke crkve.

N1 traži ‘povijesnu istinu’ koja im je cijelo vrijeme stajala pred nosom

Nakon svega, sada N1 traži ‘povijesnu istinu’ koja im je cijelo vrijeme stajala pred nosom i o kojoj su ‘otkazani’ znanstvenici trubili po društvenim mrežama jer drugdje nisu mogli. Pa niti na N1. Trubili su na ‘opskurnim medijima’ kako ih mainstream/HND ekipa demokratski i tolerantno naziva.

Tko sve nije gostovao na N1?

Nije na N1 bilo onih koji su dobili otkaze, niti onih koji djeci nisu htjeli nabijati masku svaki dan po nekoliko sati za virus koji se širi aerosolom, a maska takve čestice propušta, niti onih koji nisu mogli u poštu, Finu, na koncert na otvorenom, koji nisu mogli biti uz svoje bolesne, one starce koje su zatvorili u kućni pritvor u Domovima za starije i nemoćne, onih koji svoje najbolje godine nisu htjeli provesti u kućama, koji su bankrtorirali jer im je država zabranila da rade, niti onog nesretnika koji je u samoizolaciji na traktoru išao na njivu pa ga je klepilo po džepu, niti one koje su susjedi potaknuti stožerom i medijima cinkarili u najboljoj maniri DDR-a…

No sva ta ljubav stožera, Capaka, Beroša, Kaića, Bubaš prema medijima odjednom se istopila.

Pojeo vuk magare.

Ne bi oni sad o pandemiji.

To je iza nas. Okrenimo se budućnosti.

Koliko je milijuna i milijardi kuna/eura bačeno, koliko su maltretirali i vrijeđali one koji se ne žele cijepiti, koliko su zaraženih/ cijepljenih s covid potvrdama puštali na najranjivije odjele u bolnice, koliko je imunokompromitiranih s komorbiditetima preminulo po bolničkim odjelima jer im se na sve bolesti još nakalemio covid kojeg su donijeli oni ‘zaštićeni’, cijepljeni…Koliko karcinoma nije dijagnosticirano…?

Okretanje kaputa

Ma ne bi oni sad o tome, pa gotovo je…A cjepiva i dalje stižu pa stižu kao gorki podsjetnik na civilizacijski sumrak.

Redakcije koje se sada sprdaju sa svim notornim glupostima kojima nas je stožer tlačio protekle tri godine, bilježe rekordno brzo okretanje kaputa.

Slično je na ovim prostorima samo viđeno tamo u osvit 90-tih kada su se članovi Komunističke partije rekordnom brzinom upisivali u stranku osnovanu u jednoj baraci na Jarunu.

O cenzuri

Kuka tako novinarka Božić da je HZJZ skupa s Berošem ‘lijepo zatvorio pandemiju, a otvorio cenzuru’.

Cenzuri koja dolazi od vlasti, od političara ne treba se čuditi. To im je u habitusu. No, cenzuri koja dolazi iz novinskih redakcija, ne onih u Moskvi, Iranu, Turskoj već u članici Europske unije, e tome se već treba čuditi.

Izvor: narod.hr

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button